• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Τέταρτη Ειδική
Νίκη του Barreda, τρίτη θέση για τον Petrucci
Νέα 05/01/2022 - 20:18

Στην μεγαλύτερη ειδική του Rally Dakar 2022 με μια διαδρομή 464 χιλιομέτρων που βρίσκεται μεταξύ Al Qaisumah και Riyadh, ο Danilo Petrucci έθεσε τον πρώιμο ρυθμό με την KTM καθώς οδήγησε τους υπόλοιπους μέχρι τα τρία πρώτα σημεία της διαδρομής.

Ο Barreda ανέβηκε μπροστά στο επόμενο σημείο  και, παρόλο που ο Petrucci ήταν σε θέση να συμβαδίσει με τον ρυθμό του αρχικά, ο Ισπανός αναβάτης μπόρεσε σύντομα να δημιουργήσει μια σημαντική διαφορά μπροστά.

Με την πρόκληση από τον Petrucci να υποχωρεί, ο Barreda πέτυχε την 29η νίκη του σε ειδική στο Dakar, με διαφροά  4 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Ο Pablo Quintanilla έκανε το 1-2 για την Honda με τον Χιλιανό αναβάτη να απομακρύνεται από τον Petrucci στο προτελευταίο σημείο και τελικά να τερματίζει λίγο περισσότερο από δύο λεπτά μπροστά από τον 31χρονο.

Η ομάδα της Sherco TVS απόλαυσε την πιο δυνατή έξοδό της στο Dakar μέχρι στιγμής, με τον Rui Goncalves να τερματίζει οκτώ λεπτά πίσω από τον Barreda στην τέταρτη θέση και τον ομόσταυλό του Lorenzo Santolino να καταλήγει ακριβώς πίσω του στην πέμπτη.

Πιο πίσω, ο Sam Sunderland σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο της ημέρας για να διατηρήσει το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη. Ωστόσο, ο ομόσταυλός του στην GasGas, Daniel Sanders, άντεξε μια πολύ πιο δύσκολη μέρα, τερματίζοντας πάνω από 18 λεπτά εκτός ρυθμού στην 17η θέση.

Ήταν επίσης μια μέρα με μικτές περιουσίες για την εργοστασιακή ομάδα της KTM με τον Matthias Walkner τον μόνο άλλο αναβάτη εκτός από τον Petrucci που μπήκε στην πρώτη δεκάδα.

Ο νικητής του Dakar του 2018 τελείωσε την ημέρα στην όγδοη θέση, οκτώ θέσεις μπροστά από τον νέο ομόσταυλό του, Kevin Benavides, ενώ ο Toby Price βρέθηκε στην 30η θέση στην άλλη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα Rally KTM 450.

Ο Adrien van Beveren ήταν η κορυφαία Yamaha στην 12η θέση, ενώ ο Andrew Short και ο Ross Branch κατατάχθηκαν στην 14η και 15η θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη, ο Sunderland έχει πλέον προβάδισμα τριών λεπτών έναντι του Walkner, με τον van Beveren να πέφτει στην τρίτη θέση.

Ο Sanders ανεβαίνει στην τέταρτη θέση αφού οι αγωνοδίκες ακύρωσαν μια ποινή 10 λεπτών στην δεύτερη ειδική μετά από διαμαρτυρία της GasGas.

Ο Santolino βρίσκεται τώρα στην πέμπτη θέση συνολικά, ενώ ο Quintanilla παραμένει ο κορυφαίος αναβάτης της Honda στην έκτη θέση - 11 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα πίσω από τον Sunderland.

Μια νίκη στη δεύτερη ειδική μέσα σε τρεις ημέρες οδήγησε τον Barreda στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, μόλις 13 λεπτά μακριά από την πρώτη θέση.

Ο Βασίλης Μπούδρος τελείωσε την τέταρτη ειδική στην 83η θέση, ανεβαίνοντας στην 72η θέση της γενικής κατάταξης.

Επόμενο άρθρο »

O Rossi χάνει τον 12ωρο αγώνα στο Abu Dhabi!

« Προηγούμενο άρθρο

KTM: Ξέραμε ότι η εξέλιξη δεν ήταν αρκετή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα