• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: Δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής στα MotoGP
Το 2022
Νέα 24/12/2021 - 17:14

Για τον Davide Brivio ήταν η μεγαλύτερη σεζόν που έγινε ποτέ, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις του στην πίστα τελείωσαν πριν από λιγότερο από δύο εβδομάδες στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Ενώ οι πρώην συνάδελφοί του στα MotoGP απολάμβαναν τις διακοπές τους στην παραλία ή στα βουνά, ο Brivio ήταν ακόμα στα pits και συνέχιζε τις εργασίες του στην Alpine.

Πριν λίγες μέρες όμως ο μάνατζερ από την Μπριάνζα κατάφερε να κανονίσει τις χειμερινές διακοπές που θα απολαύσει μαζί με την οικογένειά του. Εν όψει του διαλείμματος, ο Brivio έδωσε συνέντευξη στο GPone και ήταν μια ευκαιρία να γίνει ένας απολογισμός της σεζόν του 2021 που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

"Τι θέλεις να με ρωτήσεις;" - ρώτησε αστειευόμενος ο Brivio- "Τώρα εργάζομαι σε άλλο paddock. Σοβαρά όμως, πρέπει να πω ότι χαίρομαι που ξαναβλέπω τους ανθρώπους που δουλεύουν με μοτοσυκλέτες μετά από πολύ καιρό, αφού έχασα λίγο τη συνήθεια τον τελευταίο χρόνο (χαμογελάει)".

Davide, ας ξεκινήσουμε από τη F1. Πώς την περιγράφεις;

"Όπως γνωρίζετε, φέτος είχα την ευκαιρία να ζήσω μια υπέροχη εμπειρία, αφού όλος ο κόσμος με ιντριγκάρει. Στην πραγματικότητα, στη F1 βρήκα μια εξαιρετική οργάνωση σε σύγκριση με ό,τι είχα συνηθίσει πριν. Μάλιστα, μπόρεσα να δω και να μελετήσω τη μέθοδο εργασίας, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων τμημάτων και εκείνων μεταξύ των μηχανικών. Πρέπει να πω ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον".

F1 και MotoGP: πόσο μακριά είναι ο ένας από τον άλλον αυτοί οι δύο κόσμοι;

"Για να πούμε την αλήθεια υπάρχουν διαφορές, αλλά και ομοιότητες. Προφανώς ένα μονοθέσιο της Formula 1 είναι μεγαλύτερο, επομένως υπάρχουν πολύ περισσότερες δυναμικές που πρέπει να προσέξουμε. Επίσης, στην F1, υπάρχουν περισσότεροι πόροι και αυτό σημαίνει περισσότερες επενδύσεις σε ανθρώπους, εξοπλισμό και τεχνολογία. Τελικά, όμως, ένας μηχανικός της F1 είναι τόσο καλός όσο ένας μηχανικός MotoGP, δεν είναι ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλο, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν μεγάλες ικανότητες. Τώρα βρισκόμαστε στο τέλος του 2021, πρέπει να πω ότι ήταν μια καλή εμπειρία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ξεκίνησα με περιέργεια, χωρίς καμία προσδοκία".

Ο Ηamilton και ο Verstappen τράβηξαν τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας, αλλά η Alpine κατάφερε να πάρει κάποια ικανοποίηση με τη νίκη του Ocon στην Ουγγαρία και το βάθρο στο Losail με τον Fernando.

"Ακριβώς! Και υπήρξε και το παρολίγον βάθρο στην Αραβία. Η πέμπτη θέση στην κατάταξη κατασκευαστών είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα για το οποίο είμαστε περήφανοι, δεδομένου ότι παλέψαμε με την Alpha Tauri. Η σεζόν είναι επομένως θετική, αλλά μπορεί  να είναι μόνο μια αφετηρία για το μέλλον".

Πόσο άγχος υπάρχει για να αντιμετωπίσεις ένα τόσο μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

"Είχα περισσότερο άγχος πριν, αφού την εποχή των MotoGP ήμουν «μοναχικός». Με την έννοια ότι έπρεπε να κάνω περισσότερα πράγματα σε διοικητικό επίπεδο. Στην F1, από την άλλη πλευρά, οι ευθύνες κατανέμονται μεταξύ των διαφόρων ατόμων εντός του εργατικού δυναμικού".

Davide, η ερώτηση που όλοι θέλουν να σου κάνουν: επιστρέφεις στα MotoGP με τη Suzuki ή όχι;

"Τα MotoGP δεν είναι επιλογή για το 2022 αυτή τη στιγμή. Είμαι στη F1 και εργαζόμαστε για την επόμενη σεζόν, ώστε να μπορέσουμε να οργανωθούμε με την Alpine. Μάλιστα, ελπίζω να συνεχίσω και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο".

Αυτός ο κόσμος έχει αιχμαλωτίσει την καρδιά σου;

"Θα έλεγα ότι έφτασα σε μια τέλεια σεζόν για τη μάχη στην κορυφή μεταξύ Lewis και Max. Το σπουδαίο είναι ότι είδα μάχες σε διάφορα επίπεδα. Το περιβάλλον είναι συναρπαστικό, πολύ ενδιαφέρον από τεχνική, πολιτική και διαχειριστική άποψη".

Μιλώντας για MotoGP: Tί έχεις να πεις για τη σεζόν του 2021 της Suzuki χωρίς νίκη;

"Καθώς δεν είμαι σε αυτό το paddock, δεν έχω διάθεση να κάνω καμία κρίση. Το 2021 είδαμε μια πολύ βελτιωμένη Ducati, έτοιμη να ανοίξει έναν κύκλο για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Η Suzuki, από την άλλη, τερμάτισε τρίτη με τον Mir και σίγουρα δεν μπορούμε να την ονομάσουμε απογοητευτική σεζόν όταν τερματίζεις στην πρώτη τριάδα σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ίσως το 2021 είναι μια σεζόν που μπορεί να γίνει αφετηρία για βελτίωση ενόψει του 2022".

Τι θα έπαιρνες μαζί σου από τη F1 στα MotoGP;

"Πολλά πράγματα! Είδα πραγματικά πολλά σε οργανωτικό επίπεδο, καθώς και σε τεχνική διαχείριση και δομή. Υπάρχουν τόσα πολλά να πάρω".

Επόμενο άρθρο »

Mir: Δεν δίνω δεκάρα για όσους με επικρίνουν

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστηρός ο Nakagami με τον εαυτό του

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα