• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστηρός ο Nakagami με τον εαυτό του
"2 στα 10 για αυτή τη σεζόν"
Νέα 23/12/2021 - 16:34

Ο Takaaki Nakagami μπήκε στην τέταρτη χρονιά του στα MotoGP ελπίζοντας να χτίσει πάνω στην σεζόν του 2020, στην οποία σημείωσε την πρώτη του pole position, πέτυχε σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη εξάδα και κατέληξε 10ος στη βαθμολογία των αναβατών.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είχε πρόσβαση στην τελευταίας τεχνολογίας Honda RC213V για πρώτη φορά το 2021, ο Nakagami έζησε μια θλιβερή σεζόν που του έφερε μόλις έξι τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα και μια τελική θέση στη 15η θέση της βαθμολογίας, αν και τερμάτισε μπροστά από τον ομόσταυλό του, Alex Marquez.

"Ίσως 2 στα 10", ήταν η βαθμολογία που έδωσε ο ίδιος στην σεζόν του φέτος. "Είναι επειδή με τη δυναμική που είχαμε πέρυσι, τόσο εγώ όσο και η ομάδα σκεφτήκαμε «φέτος θα γίνει», αλλά αντίθετα πήγαμε πίσω".

"Αν και είχαμε πολλούς δύσκολους αγώνες, υπήρξαν πολλές φορές που θα έπρεπε να είχα καλύτερα αποτελέσματα, γι’ αυτό και δίνω στον εαυτό μου τόσο χαμηλό βαθμό".

Η σεζόν του Nakagami ξεκίνησε άσχημα, καθώς δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς σε κανέναν αγώνα του Qatar, και ενώ η τύχη του βελτιώθηκε με την τέταρτη θέση στη Jerez και την έβδομη θέση στο Le Mans, κατάφερε μόνο έναν ακόμα τερματισμό στην πρώτη εξάδα όλη τη σεζόν, στο Grand Prix της Styria στο Red Bull Ring. 

Εξηγώντας περαιτέρω τα προβλήματά του, είπε: "Όπως και οι άλλοι αναβάτες της Honda, δεν είχαμε αρκετή πρόσφυση πίσω και αυτό επηρέασε το φρενάρισμα και έκανε δύσκολο να βρούμε μια καλή ισορροπία. Ουσιαστικά, δεν μπορούσαμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα όλη τη σεζόν, και αυτός ήταν ο λόγος που δυσκολεύτηκα τόσο πολύ".

"Υπήρχαν κάποιες πίστες όπου ήταν καλύτερα, και μπορέσαμε να κάνουμε καλούς αγώνες στη Jerez και στην Αυστρία, αλλά εκτός από αυτές, τίποτα δεν πήγε καλά και δεν μπορέσαμε να έχουμε καλά αποτελέσματα. Ήταν μια σεζόν γεμάτη δυσκολίες".

Ο Nakagami αντιμετωπίζει μια κρίσιμη σεζόν το 2022, καθώς το συμβόλαιό του λήγει και για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στα MotoGP αντιμετωπίζει μια απειλή για την θέση του στην LCR που υποστηρίζεται από την Idemitsu, με τη μορφή του ξεχωριστού Ιάπωνα rookie της Moto2, Ai Ogura.

Ο 29χρονος αναγνώρισε την ψυχική δύναμη ως βασική αδυναμία για βελτίωση και σκοπεύει να το αντιμετωπίσει με ένα νέο πρόγραμμα προπόνησης από τώρα έως την έναρξη των δοκιμών πριν από τη σεζόν.

"Αν συνεχίσω έτσι (του χρόνου), τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια', είπε ο Nakagami. "Δεν είμαι πλέον στο στάδιο που χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία, οπότε αν μπορώ να βελτιώσω αυτό που πρέπει να βελτιώσω, τα αποτελέσματα θα πρέπει να ακολουθήσουν φυσικά".

"Σε ό,τι αφορά την ταχύτητά μου, κατάφερα να αναδειχθώ στα δοκιμαστικά, δεν είναι ότι ήμουν συνεχώς αργός και παρόλα αυτά δεν είχα καλά αποτελέσματα στους αγώνες. Νομίζω ότι τα συναισθήματα πίεσης και αδρεναλίνης είναι αρκετά διαφορετικά στις κατατακτήριες σε σύγκριση με τον αγώνα".

"Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βελτιωθώ στη διανοητική πλευρά, και κάνοντας αυτό θέλω να δείξω την ταχύτητα και τη δύναμή μου την επόμενη χρονιά. Πρέπει να συνέλθω και να κάνω ένα μεγάλο βήμα μπροστά".

Επόμενο άρθρο »

Brivio: Δεν υπάρχει προοπτική επιστροφής στα MotoGP

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Razgatlioglu στα MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα