• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Razgatlioglu στα MotoGP;
Από το 2023;
Νέα 22/12/2021 - 18:16

 

Παρά το γεγονός ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023 στα Superbikes, ο Toprak Razgatlioglu αποκάλυψε ότι θα μπορούσε να κάνει μετάβαση στα MotoGP νωρίτερα. Δεν είναι μυστικό ότι η Yamaha θέλει τον Razgatlioglu στα MotoGP αφού η νέα της ομάδα, RNF -παλαιότερα γνωστή ως Petronas Yamaha- έκανε πρόταση για την απόκτηση του Τούρκου σταρ για το 2022.

 Αυτό συνέβη στα μέσα της σεζόν του 2021, μια σεζόν στην οποία η κατάκτηση του Τίτλου των Superbikes ήταν ο μόνος στόχος του Razgatlioglu. Στην πραγματικότητα, ο Razgatlioglu ήταν ανένδοτος στο να παραμείνει στα paddock των Superbikes εδώ και χρόνια, κάνοντας όλο και λιγότερο πιθανή μια μετάβαση στα MotoGP. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει καθώς ο Razgatlioglu επιβεβαίωσε ότι θα δοκιμάσει μια M1 Yamaha μαζί με τον Cal Crutchlow τον επόμενο χρόνο.

 "Θα δοκιμάσω την M1 σε μερικές ιδιωτικές δοκιμές το 2022. Αυτές τις μέρες θα είμαι με τον Cal Crutchlow και ελπίζω να κάνω το ντεμπούτο μου στα MotoGP το 2023, ακόμα κι αν τώρα όλη μου η συγκέντρωση είναι στα Superbikes για την επόμενη σεζόν".

Ο Razgatlioglu φημολογείται επίσης ότι έχει ήδη συμφωνήσει να είναι ο αναπληρωτής αναβάτης της RNF Yamaha για το 2022, έναν ρόλο που θα έχει ο Crutchlow για την εργοστασιακή ομάδα. Εάν ο Razgatlioglu ενταχθεί στα MotoGP το 2023, τότε η διαδρομή του είναι επιβεβαιωμένη με την ομάδα της RNF, καθώς ο Franco Morbidelli έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2023, ενώ η διατήρηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, θα είναι ο κύριος στόχος της Yamaha. Επιπλέον, ο Andrea Dovizioso έχει συμβόλαιο μόνο μέχρι το τέλος του 2022, όπως και ο νέος του ομόσταυλος, Darryn Binder.

Ο Νοτιοαφρικανός, ο οποίος παραδόξως πήρε τη θέση δίπλα στον Dovizioso, θα μπορούσε να είναι ο αναβάτης που κινδυνεύει περισσότερο λόγω της έλλειψης αποτελεσμάτων του στην Moto3, αν και αυτό δεν πτόησε την ομάδα από το να τον προωθήσει κατευθείαν στην κορυφαία κατηγορία. Αυτό που είναι εγγυημένο είναι ότι ο Razgatlioglu θα υπερασπιστεί τον Τίτλο του στα Superbikes το 2022 αφού έγινε ο πρώτος Τούρκος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην μεγάλη κατηγορία του Πρωταθλήματος. 

Επόμενο άρθρο »

Αυστηρός ο Nakagami με τον εαυτό του

« Προηγούμενο άρθρο

O Marc Marquez γλιτώνει την εγχείρηση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα