• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ROSSI – LORENZO
O Zeelenberg μας αποκαλύπτει την αλήθεια!
Νέα 17/04/2010 - 23:25

 

Αποστολή Κατάρ: Δημήτρης Διατσίδης

 

Λίγο μετά το τέλος του πρώτου αγώνα της χρονιάς είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με το νέο Team Manager του Jorge Lorenzo, τον Wilco Zeelenberg, τον Ολλανδό πρώην αγωνιζόμενο στα Grand Prix, στην κατηγορία των 250, όπου πήρε τη μοναδική του νίκη το 1990. Ο Zeelenberg λοιπόν επιβεβαίωσε και επίσημα, αυτό που είχαμε παρατηρήσει από τους περσινούς αγώνες, ότι δηλαδή ο Lorenzo είναι ταχύτερος από τον Rossi, μέσα στην στροφή.

«Ναι, το ξέρουμε από την τηλεμετρία, ότι ο Lorenzo είναι ταχύτερος μέσα στη στροφή και ότι ο Rossi είναι καλύτερος στα φρένα», είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός. «Εδώ στο Κατάρ το πρόβλημά μας ήταν ότι η πίστα δεν είχε καλό κράτημα, λόγω της σκόνης της ερήμου και έτσι δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα του Jorge», συνέχισε ο Zeelenberg.

O Wilco Zeelenberg
O Wilco Zeelenberg

Αυτό εξηγεί τα προβλήματα στησίματος της μοτοσυκλέτας του Ισπανού οδηγού, που τον οδήγησαν σε ένα συντηρητικό αγώνα μέχρι λίγο πριν το τέλος, όταν «ξύπνησε» μέσα του το ανταγωνιστικό του πνεύμα και ρισκάροντας πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε.

 

«Αυτό που μου άρεσε σήμερα στον Jorge είναι ότι είχε υπομονή στο πρώτο μέρος του αγώνα, κάτι που έλειπε στις περσινές και προπέρσινες δηλώσεις του», συμπλήρωσε ο νέος μάνατζερ, που σίγουρα έχει στο μυαλό του το σχέδιο επικράτησης απέναντι στον μεγαλύτερο οδηγό του MotoGP, τον Rossi.

 

Δικό μας σχόλιο, ύστερα από αυτήν την εποικοδομητική συζήτηση με τον Zeelenberg, είναι ότι στις πίστες που έχουν δυνατά φρένα, περισσότερο από ότι παρατεταμένες στροφές, η ομάδα θα περιμένει να χάνει από τον Rossi και θα προσδοκούν νίκες στις υπόλοιπες πίστες.

O Lorenzo με το νέο του μάνατζερ
O Lorenzo με το νέο του μάνατζερ

Αν καταφέρουν να αλλάξουν αυτά τα αναμενόμενα αποτελέσματα, θα έχουν πιθανότητες για τον Τίτλο, βέβαια σε σχέση και με τα αποτελέσματα του Stoner. Για παράδειγμα ο Rossi κέρδισε στην Βαρκελώνη πέρυσι, σε μία πίστα που ταιριάζει πιο πολύ στον Lorenzo και από κει μπήκαν οι πρώτες βάσεις για την τελική επικράτηση.

Επίσης οι παρατηρήσεις του Ολλανδού έρχονται να δώσουν απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι φέτος ο Lorenzo θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, λόγω της γνωστής απόφασης του Rossi, να μην μοιράζονται τα δεδομένα της τηλεμετρίας. Με το διαφορετικό στυλ οδήγησής τους και με δεδομένο το ότι ο Ισπανός στήνει τη μοτοσυκλέτα του με βάση την απόδοση μέσα στη στροφή και ότι ο Ιταλός με βάση την απόδοση στα φρένα, είναι προφανές ότι η απόλυτη γνώση των δεδομένων του άλλου, δεν θα βοηθούσε σημαντικά.

Επόμενο άρθρο »

Οι δοκιμές του Red Bull Rookies Cup

« Προηγούμενο άρθρο

Συνεχής πρόοδος για την FB Corse

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα