• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνεχής πρόοδος για την FB Corse
H μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με 50 αισθητήρες.
Νέα 17/04/2010 - 13:07

Η Ιταλική εταιρεία εργάζεται πυρετωδώς στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας FB01 των 800cc που ευελπιστεί να βάλει σύντομα στους αγώνες MotoGP. Ο κινητήρας που χρησιμοποιεί είναι τρικύλινδρος με χωρητικότητα 799cc κι αποδίδει (για την ώρα) 200ίππους στις 18.000σ.α.λ. και διαθέτει κεφαλή με πνευματικό σύστημα βαλβίδων. Το επιτελείο της εταιρείας πιστεύει ότι ο τρικύλινδρος εν σειρά κινητήρας αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή μεταξύ του V4 και του τετρακύλινδρου εν σειρά. Στην εισαγωγή έχουν τοποθετηθεί χοάνες μεταβλητού ύψους που ελέγχουν πιο σωστά την ταχύτητα του αέρα ανάλογα με τις σ.α.λ. του μοτέρ. 

 

Τα ηλεκτρονικά συστήματα προέρχονται από την Magneti Marelli κι η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με 50 αισθητήρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε πάρει από την εταιρεία η κεντρική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχει τα εξής: Την ανάφλεξη και τον χρονισμό αυτής, την ροπή, το κιβώτιο, την επιβράδυνση του μοτέρ κι επιπλέον διαθέτει anti spin-traction control, anti wheeling (κοινώς χαλιναγωγεί την σούζα), launch control για τις εκκινήσεις και φυσικά πλήρες σετ ενδείξεων για τις ανάγκες του data logger για τον κινητήρα και το πλαίσιο. Φυσικά, η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με ηλεκτρονικό γκάζι τύπου drive by wire.  

 

Η ομάδα σύντομα θα πραγματοποιήσει κάποιες δοκιμές στο Misano με τον Garry Mc Coy βέβαια κι όπως ενημερωθήκαμε η μοτοσυκλέτα συνεχώς βελτιώνεται κυρίως από πλευράς πλαισίου και ηλεκτρονικών συστημάτων.

Επόμενο άρθρο »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΔΙΑΦΟΡΑ ROSSI – LORENZO

« Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίστηκε ο Valentino Rossi σε προπόνηση με motocross

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα