• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bagnaia: Νομίζω είναι το καλύτερό μου Σαββατοκύριακο στα MotoGP
Απόλαυσα κάθε session
Νέα 07/11/2021 - 20:16

Ο Francesco Bagnaia πιστεύει ότι η σημερινή νίκη του στο στο Portimao είναι η καλύτερη της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία μέχρι στιγμής.

Ο αναβάτης της Ducati, που ξεκίνησε από την pole για πέμπτη συνεχόμενη φορά, ήταν άψογος καθ' όλη τη διάρκεια καθώς προηγήθηκε από την έξοδο της πρώτης στροφής μέχρι τον τερματισμό. 

Στην πραγματικότητα, το μόνο πρόβλημα του Bagnaia αυτό το Σαββατοκύριακο ήρθε κατά την εκκίνηση καθώς ήταν αργός - προσπεράστηκε από τον ομόσταυλό του, Jack Miller - ωστόσο ο Bagnaia ανέκτησε το προβάδισμα στην έξοδο της πρώτης στροφής πριν ο Joan Mir περάσει τον Miller.
Ο Mir προσπάθησε αρχικά να πιέσει τον Bagnaia κατά τους πρώτους οκτώ γύρους, αλλά ο ρυθμός του Ιταλού αναβάτη ήταν τελικά τρομερός και κέρδισε  άνετα με 2,4 δευτερόλεπτα διαφορά.

Η νίκη για τον Bagnaia είχε επίσης ως αποτέλεσμα η Ducati να κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστή, ενώ σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Miller έδωσε στην ομάδα της Lenovo Ducati ένα ασφαλές προβάδισμα στο πρωτάθλημα ομάδων - 28 βαθμούς με έναν αγώνα να απομένει.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Bagnaia είπε: "Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πιστεύω ότι είναι το καλύτερο μου Σαββατοκύριακο στα MotoGP. Επίσης, απόλαυσα κάθε session αυτό το Σαββατοκύριακο. Όταν νιώθεις τόσο υπέροχα με την μοτοσυκλέτα σου, όλα σου έρχονται πιο εύκολα. Είμαι πολύ χαρούμενος με τη δουλειά που γίνεται. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο που τερμάτισα δεύτερος, ένιωθα πιο ανταγωνιστικός αυτή τη φορά".

"Αυτός ο αγώνας ήταν πιο δύσκολος στην αρχή γιατί με το μπροστινό ελαστικό δυσκολευόμουν λίγο περισσότερο σε σύγκριση με άλλους αγώνες, οπότε προσπαθούσα να πιέσω αλλά κάθε φορά που έγερνα στα αριστερά ένιωθα ότι το αριστερό έκλεινε. Αλλά μετά όλα έγιναν όλο και καλύτερα στους επόμενους γύρους, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη".
Φτάνοντας στο Σαββατοκύριακο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 Fabio Quartararo είπε ότι θα μπορούσε να οδηγήσει χωρίς καμία πίεση αφού κλείδωσε τον τίτλο. Και ενώ ο Bagnaia ρωτήθηκε αν αυτό ίσχυε και για αυτόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα, ο αναβάτης της Ducati είπε ότι τίποτα δεν άλλαξε σε σύγκριση με τον Misano.

"Ειλικρινά πιστεύω ότι είμαι το ίδιο με το Misano. Έκανα τον ίδιο αγώνα, πίεσα το ίδιο όπως στο Misano και εκεί ήμουν πιο άτυχος γιατί έπεσα", πρόσθεσε ο Bagnaia.

"Ίσως σήμερα να οφείλεται στο ότι δεν είχα το σκληρό μπροστινό (αστειεύεται ο Bagnaia) -ο Mir πετάγεται και λέει "Ήλπιζα να χρησιμοποιούσες το σκληρό" (γελώντας) - , αλλά ειλικρινά δεν άλλαξα κάτι. Στο Misano προσπαθούσα απλώς να κρατήσω ανοιχτό το πρωτάθλημα, αλλά ήξερα ήδη ότι ήταν πολύ δύσκολο να το κερδίσω".

Κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα, ο Quartararo έπεσε πέντε γύρους πριν το τέλος, κάτι που δεν θα είχε συμβεί κατά τη γνώμη του Bagnaia αν το κλείδωμα του πρωταθλήματος δεν είχε επέλθει πριν δύο εβδομάδες.

"Αν κέρδιζα στο Misano, τότε σίγουρα ο Quartararo δεν θα έπεφτε σήμερα. Αλλά είναι εντάξει. Εγώ έτρεχα χωρίς την πίεση του πρωταθλήματος, οπότε έκανα το ίδιο πράγμα σήμερα."

Επόμενο άρθρο »

Miller: Ήμουν έτοιμος για μάχη μέχρι το τέλος

« Προηγούμενο άρθρο

Αλάνθαστος ο Remy Gardner!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα