• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Miller: Ήμουν έτοιμος για μάχη μέχρι το τέλος
Με τον Alex Marquez
Νέα 07/11/2021 - 11:58

Μετά από μια μάχη διαρκείας με τον Alex Marquez, ο αναβάτης της Ducati, Jack Miller, κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση. 


Ο Αυστραλός, ο οποίος ξεκίνησε δεύτερος πίσω από τον ομόστσυλό του Francesco Bagnaia, έκανε το τέλειο ξεκίνημα αφού προηγήθηκε στην πρώτη στροφή, ωστόσο, οι γρήγορες κινήσεις των Bagnaia και Joan Mir ώθησαν τον Miller πίσω στην τρίτη θέση πριν ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος.

Στη συνέχεια, ο Miller ενεπλάκη σε μια μάχη με τον πρώην αντίπαλο του στην Moto3,  Alex Marquez, που είδε το ζευγάρι να αλλάζει θέσεις σε πέντε περιπτώσεις.

Το τελευταίο από αυτά ήταν ένα προσπέρασμα του Miller στην έξοδο της πέμπτης στροφής και ενώ αρχικά δημιούργησε μια διαφορά από τον Marquez, τα λάθη του επέτρεψαν στον αναβάτη της LCR Honda να έρθει ξανά σε επαφή.


Ο Marquez, ο οποίος ήταν απίστευτα δυνατός ετοιμαζόταν να κάνει την κίνησή του αλλά μια σύγκρουση μεταξύ των αναβατών της KTM Iker Lecuona και Miguel Oliveira οδήγησε σε κόκκινη σημαία, που σημαίνει ότι ο Miller κράτησε την τρίτη θέση. 

"Από την αρχή ξεκίνησα καλύτερα, αλλά ο Pecco μπήκε από την εσωτερική στην πρώτη στροφή και ήταν  «εντάξει, θέλει ξεκάθαρα να πιέσει», και σίγουρα πίεσ", είπε ο Miller.

"Έκανα σταθερά 1:39s - νομίζω ότι το καλύτερό μου ήταν 1:39,6s και εκείνος ακόμα απομακρυνόταν".

"Τότε έκανα ένα μικρό λάθος στην πέμπτη στροφή, αλλά ο Joan και εγώ το κάναμε αυτό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ο Pecco ήταν σαν βράχος μπροστά. Μετά προσπάθησα να διαχειριστώ το ελαστικό και ήλπιζα ότι θα είχα λίγο παραπάνω προς το τέλος".

"Μόλις χρειάστηκε να πιέσω, προσπέρασα τον Alex αλλά είχα ένα τεράστιο γλίστρημα στη έβδομη στροφή· απλώς έχασα το πίσω μέρος και στον επόμενο γύρο με είχε φτάσει πάλι".

"Στη συνέχεια, έφτιαξα μια μικρή διαφορά πριν κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα στη πέμπτη στροφή. Προετοιμαζόμουν για έναν αγώνα μέχρι το τέλος, αλλά μετά βγήκε η κόκκινη σημαία".

"Είναι ένα περίεργο συναίσθημα όταν συμβαίνει αυτό, επειδή προετοιμάζεις τον εαυτό σου ας πούμε, έναν ολοκληρωτικό πόλεμο - ειδικά μεταξύ εμένα και του Alex καθώς έχουμε λίγη ιστορία (γέλια), οπότε ένιωσα σαν να ήταν το 2014 ξανά από την αρχή".

Με τον Bagnaia να κερδίζει τον αγώνα και τον Miller να παίρνει την τρίτη θέση, είναι ένα διπλό βάθρο που χάρισε στην ιταλική ομάδα τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της Ducati τις τελευταίες σεζόν δεν οφείλεται μόνο στην ποσότητα των μοτοσυκλετών της στο grid (6) - πρόκειται να είναι οκτώ με την ομάδα Aramco VR46 του Valentino Rossi το επόμενο έτος, αλλά και στο επίπεδο ανάπτυξης μοτοσυκλετών που έχει πραγματοποιήσει η Ducati - κάτι που ο Miller έχει δει από πρώτο χέρι ως ο τρέχων αναβάτης Ducati με τη μεγαλύτερη διάρκεια.

Μιλώντας για την επιτυχία τους ως ομάδα, ο Miller πρόσθεσε: "Νομίζω ότι είμαστε πραγματικά τυχεροί. Όχι μόνο εγώ και ο Pecco, αλλά έχουμε έναν υπέροχο δοκιμαστή αναβάτη, τον Michele (Pirro) που είναι μαζί μας εδώ και πολύ καιρό και κάνει πολλά εκπληκτικά πράγματα στα παρασκήνια".

"Τα πράγματα που μπορούμε να δοκιμάσουμε έχουν ήδη περάσει από αυτόν και έχουν περάσει από ένα φίλτρο, ας πούμε".

"Μέχρι  και τον αναβάτη... έχουμε μερικά καταπληκτικά νεαρά ταλέντα όπως ο Jorge και ο Enea ακόμα και ο Luca".

"Είμαι στη Ducati από το 2017, οπότε έχω δει την εξέλιξη, τις αλλαγές· εντάξει, δεν οδήγησα ποτέ το GP18 νομίζω ότι ήταν ή το GP19, έχασα ένα".

"Αλλά η εξέλιξη και οι μοτοσυκλέτες που έγιναν σε σύγκριση με αυτά που οδηγούσα πριν είναι νύχτα και μέρα. Νομίζω ότι αυτό δείχνει τη διαδικασία που έχει θέσει η Ducati σε αυτό το έργο."

Επόμενο άρθρο »

MOTOGPWORLD PADDOCK 17 LIVE @PORTIMAO 2

« Προηγούμενο άρθρο

Bagnaia: Νομίζω είναι το καλύτερό μου Σαββατοκύριακο στα MotoGP

Χορηγοί