• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Patrick Primmer αρχιμηχανικός του Morbidelli
Για το 2022
Νέα 05/11/2021 - 19:06

Ο Franco Morbidelli αποκάλυψε ότι θα έχει νέο αρχιμηχανικό για το 2022, καθώς ο πρώην τεχνικός του Maverick Vinales, Patrick Primmer, επιστρέφει στο paddock του MotoGP μετά από ένα χρόνο απουσίας το 2021 για να αναλάβει στην θέση του πρώην τεχνικού του Valentino Rossi, Silvano Galbusera στην τελευταία αλλαγή εντός της ομάδας.

Ωστόσο, σημαίνει ότι η προηγούμενη συνεργασία του Morbidelli με τον εξαιρετικά έμπειρο Ramon Forcada δεν θα συνεχιστεί.

Πρώην νικητής του παγκόσμιου πρωταθλήματος με τον Jorge Lorenzo, ο Forcada επέλεξε να παραμείνει με τον Andrea Dovizioso και υπό την υπάρχουσα διοίκηση της Petronas Yamaha για το 2022, αν και με την νεοσύστατη WithU RNF Yamaha.

Οι αρχιμηχανικοί της Yamaha έχουν περάσει από ακόμα περισσότερες αλλαγές τους τελευταίους μήνες από τους αναβάτες της, με την αποχώρηση του Esteban Garcia από την πλευρά του Vinales νωρίτερα αυτή τη σεζόν, καθώς ο αναβάτης προσπάθησε να βρει μια λύση στο πρόβλημα που τελικά κορυφώθηκε στα μέσα της σεζόν με την φυγή του στην Aprilia.

Λίγους μήνες αφότου ο David Munoz έφυγε μαζί με τον Valentino Rossi από την άλλη πλευρά του γκαράζ για να αφήσει χώρο στον Fabio Quartararo και στο δεξί του χέρι, Diego Gubellini, ο Vinales αντάλλαξε τον Garcia για τον πρώην επικεφαλής του πληρώματος Rossi, Silvano Galbusera, που τότε δούλευε για τον Cal Crutchlow στην ομάδα δοκιμών της Yamaha.

Αλλά ο Morbidelli επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Galbusera θα επιστρέψει σε αυτόν τον ρόλο μαζί με τον Crutchlow το 2022, με τον πρώην μηχανικό του Vinales, Primmer, να προβιβάζεται σε νέο ρόλο.
"Θα αλλάξω", εξήγησε ο Morbidelli ενόψει του Grand Prix της Πορτογαλίας, "και ο Silvano θα συνεχίσει να κάνει τη συνηθισμένη του δουλειά και καθήκον, που είναι υπεύθυνος για την ομάδα δοκιμών και το πρόγραμμα δοκιμών. Θα συνεργαστώ με τον Patrick, ο οποίος είναι ήδη εδώ, και ήδη κάνουμε μια προσέγγιση. Θα είναι μαζί μας αυτό το Σαββατοκύριακο, χωρίς να συνεργάζεται απευθείας μαζί μας, αλλά να ακούει και να τσεκάρει τι κάνουμε, απλώς για να έρθει σε επαφή με τα σχόλιά μου, με το πρόγραμμα εργασίας που έχω ξεκινήσει στο Misano με τον Silvano. Είναι κάποιος με τον οποίο θέλω πραγματικά να συνεργαστώ".

Παρά τη σχετική απειρία του ως αρχιμηχανικός, είναι ξεκάθαρο ότι ο Primmer θεωρείται ιδιαίτερα δημοφιλής στο στρατόπεδο της Yamaha, με τον Vinales να τονίζει γρήγορα πριν από ένα χρόνο πόσο σημαντικό πίστευε ότι ήταν ότι έχασε τον Primmer, ο οποίος στη συνέχεια παγιδεύτηκε στην πατρίδα του την Αυστραλία λόγω της πανδημίας COVID. 
"Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες, το γκαράζ μου άλλαξε πολύ", εξήγησε ο Maverick στο Portimao πριν από δώδεκα μήνες. "Χάσαμε έναν πολύ καλό τεχνικό από την Ohlins, τον Patrick, που είχε μεγάλη εμπειρία και μας έδωσε πολλές ιδέες. Φαίνεται ότι είμαστε πολύ χαμένοι χωρίς αυτόν".

Με τη σχέση Quartararo-Gubellini να παραμένει άθικτη στην άλλη πλευρά του εργοστασιακού γκαράζ της Yamaha, με τον Galbusera να επιστρέφει στην ομάδα δοκιμών και με τον Dovizioso να συνεχίζει τη συνεργασία του με τoν Forcada, αυτό σημαίνει ότι απομένει μόνο ένας ανώτερος ρόλος για να καλυφθεί στην Yamaha για το 2022 - ο αρχιμηχανικός που θα συνεργαστεί με τον rookie  Darryn Binder.
Οι πληροφορίες από το paddock λένε ότι η εύρεση κάποιου που θα συνεργαστεί με τον Νοτιοαφρικανό καθώς προχωρά απευθείας από την Moto3 στα MotoGP δεν ήταν εύκολη δουλειά μέχρι στιγμής για τη νεοσύστατη ομάδα.

Πιστεύεται ότι αρκετοί από αυτούς που προσεγγίστηκαν έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής να απορρίψουν την προσφορά και να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται τώρα – κάτι που δυνητικά έρχεται σε αντίθεση με αυτό που υπαινίχθηκε το αφεντικό της ομάδας Razlan Razali στο Misano.

"Η αθλητική πλευρά παραμένει η ίδια, ειδικά από την πλευρά του Dovi", είχε αναφέρει  ο επικεφαλής της ομάδας στο Misano. "Από την πλευρά του Darryn, όλα το προσωπικό που δούλευε με τον Valentino θα φύγει εκτός από ένα ζευγάρι, και έχουμε δεσμεύσει μερικές συναρπαστικές προοπτικές για την επόμενη χρονιά όσον αφορά τον αρχιμηχανικό και τον αναλυτή των δεδομένων".

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Θέλω να κάνω το Dakar

« Προηγούμενο άρθρο

Portimao: Moto2 ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα