• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο τελευταίος αγώνας 500cc στην ιστορία
Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια
Νέα 03/11/2021 - 15:29
 

Σαν σήμερα, στις 3 Νοεμβρίου του 2001, πραγματοποιήθηκε στο Rio De Janeiro, στην πίστα Nelson Piquet ο τελευταίος αγώνας δίχρονων 500cc της ιστορίας. 

Το πρωτάθλημα είχε ήδη κριθεί καθώς ο Valentino Rossi στην δεύτερη χρονιά του στην μεγάλη κατηγορία είχε ήδη συγκεντρώσει 300 βαθμούς και βρισκόταν 97 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, Max Biaggi ενώ είχε βρεθεί 10 φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Στην πρώτη στροφή ο Olivier Jacque έπεσε από την δεύτερη θέση, συμπαρασύροντας μαζί του τον ομόσταυλοι του, Shinya Nakano. O αγώνας διακόπηκε μόλις στον τέταρτο γύρο, ενώ προηγούταν ο Tohru Ukawa με δεύτερο τον Kenny Roberts Jr. 

Υπήρξε επανεκκίνηση για 20 γύρους, ενώ το αποτέλεσμα θα κρινόταν από τους συνδυασμένους χρόνους και των δύο σκελών του αγώνα. Ο Tohru Ukawa έπεσε από την δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Rossi να ξεφύγει μπροστά. Στα τελευταία σκέλη του αγώνα, ο Carlos Checa κατάφερε να περάσει τον Rossi και οι δύο αναβάτες έφτασαν πολύ κοντά στην τελευταία στροφή, όπου έριξαν γύρο στον Anthony West και διέσχισαν την γραμμή του τερματισμού με την νίκη να πηγαίνει στον Valentino Rossi που βρισκόταν 0,143 δευτερόλεπτα μπροστά στους συνδυασμένους. Το βάθρο συμπλήρωσε ο ομόσταυλος του Checa, Max Biaggi. 

Ο αγώνας αυτός ήταν η 11η νίκη του Valentino Rossi εκείνη την χρονιά, καθώς και η τελευταία φορά μέχρι σήμερα που ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή πάει σε αναβάτη μη εργοστασιακής ομάδας. 

Το πιο βασικό όμως ήταν ότι αυτός ο αγώνας σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, καθώς από την επόμενη χρονιά η μεγάλη κατηγορία απαρτιζόταν από τετράχρονες μοτοσυκλέτες 990cc με ελάχιστες δίχρονες 500cc να δίνουν το 2002 το κύκνειο άσμα τους. Η εποχή των 500cc που είχε ξεκινήσει το 1949 είχε φτάσει στο τέλος της. Η εποχή των MotoGP είχε μόλις ξεκινήσει. 

https://www.instagram.com/tv/CVztLnaqyL_/?utm_medium=copy_link

 

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Stefan Bradl αντικατάστασης του Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Η αίσθηση ήταν καλή στο πρώτο GP του Portimao

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA