• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VR46: Τρεις ομάδες σε δύο κατηγορίες
Για το 2022
Νέα 01/11/2021 - 19:23

Η VR46 θα συμμετάσχει με τρεις ομάδες σε δύο κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος την επόμενη σεζόν (MotoGP και Moto2), ενώ θα έχει επίσης «υποστηρικτικές» συμφωνίες με δύο ομάδες της Moto3.

Παράλληλα με την πλήρη είσοδο στα MotoGP με την Ducati, η VR46 θα διπλασιάσει την παρουσία της στην κατηγορία Moto2 κατεβάζοντας μια δεύτερη ομάδα για τους αναβάτες της Yamaha Master Camp.

Η ομάδα VR46 Master Camp αυτή τη στιγμή αγωνίζεται στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα CEV Moto2, βοηθώντας τη Yamaha να αναπτύξει νέους αναβάτες για το μέλλον. Στη φετινή σύνθεση συμμετέχουν οι Ταϊλανδοί Keminth Kubo και Peerapong Boonlert, ο Γάλλος Andy Verdoïa και ο McKinley Paz από τις Φιλιππίνες.

Αλλά για την Moto3, το πρώτο βήμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Grand Prix, η VR46 θα συνεχίσει να βασίζεται στην τοποθέτηση των αναβατών του από την Ακαδημία σε άλλες ομάδες.

"Το 2022, η VR46 θα αγωνιστεί με δύο ομάδες στην Moto2, συμπεριλαμβανομένου ενός (νέου) πρότζεκτ με την Yamaha. Αυτό το πρότζεκτ θα προέλθει από το ισπανικό πρωτάθλημα - είναι ήδη εκεί - οπότε τώρα μεγαλώνει και έρχεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα", εξήγησε ο μάνατζερ της VR46, Pablo Nieto.

"Μετά είναι η ίδια ομάδα VR46 που έχουμε τώρα στην Moto2 και μετά στα MotoGP με την Ducati με τους δύο αναβάτες που επίσης όλοι γνωρίζουν (Ο Luca Marini και ο Marco Bezzecchi δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα)".

"Στην Moto3 θα υποστηρίξουμε, δύο ομάδες, την Snipers και την Avintia, αλλά είναι ξεχωριστές (από την VR46). Δεν έχουμε τίποτα εκτός από μια συμφωνία ότι θα βάλουμε μερικούς αναβάτες από την Ακαδημία, κάτι που είναι σημαντικό για εμάς, γιατί έχουμε τόσους πολλούς αναβάτες από την Ακαδημία να αναπτύξουμε".

"Για εμάς ήταν τόσο δύσκολο να συνεχίσουμε να έχουμε την ομάδα VR46 στην Moto3. Νομίζω ότι πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας γιατί έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Είναι σημαντικό να κάνουμε κάποιες συμφωνίες με άλλες ομάδες (για την Moto3)".

Προς το παρόν, ο Nieto αναμένει από τις επίσημες ομάδες VR46 να τηρήσουν τον πρωταρχικό τους στόχο να βοηθήσουν τους νεαρούς Ιταλούς αναβάτες να φτάσουν στα MotoGP.
"Αυτή τη στιγμή το έργο μας είναι να προσπαθήσουμε να φέρουμε νέους αναβάτες από την Ιταλία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια στην κατηγορία MotoGP", είπε. "Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή θα συνεχίσουμε έτσι".

"Έχουμε τέσσερις αναβάτες στα MotoGP (από την επόμενη χρονιά), αυτό σημαίνει ότι η Ακαδημία λειτουργεί πολύ καλά και τα αποτελέσματα φαίνονται".

Ενώ οι αναβάτες MotoGP του 2022 της VR46, Luca Marini και Marco Bezzecchi, είναι πλέον κοινό μυστικό, μένει να δούμε ποιος θα επιλεγεί για να συμμετάσχει με τον Celestino Vietti στην Moto2 και ποιον θα επιλέξει η Yamaha για τις θέσεις Master Camp.

Και οι δύο επίσημες ομάδες VR46 MotoGP και Moto2 πρόκειται να έχουν νέα κεντρική χορηγία από την Aramco την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν αμφιβολίες για τη συμφωνία, αλλά ο Nieto λέει ότι σημειώνεται αργή πρόοδος.

"Όπως γνωρίζετε, κάναμε τη συμφωνία με την Aramco και τα πράγματα πάνε πολύ αργά", είπε. "Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, αλλά προχωράμε και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε".

 

Επόμενο άρθρο »

Poncharal: Το 2021 ήταν δύσκολο

« Προηγούμενο άρθρο

Η Barracuda χορηγός της RNF Yamaha

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα