• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Το 2021 ήταν δύσκολο
Ανυπομονούμε για Gardner και Fernandez το 2022
Νέα 02/11/2021 - 13:36

Αφού κέρδισαν τον πρώτο τους αγώνα MotoGP την περασμένη σεζόν, συμπεριλαμβανομένου ενός ονειρεμένου αποχαιρετισμού στον Miguel Oliveira στο Portimao, ένα «σκληρό» 2021 είδε την Tech3 KTM να μένει εκτός θέσεων στο βάθρο και κοντά στο τέλος της βαθμολογίας του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η απώλεια του Oliveira, ο οποίος πήγε στην εργοστασιακή ομάδα της KTM και αντικαταστάθηκε από τον Danilo Petrucci  που έφυγε απο την Ducati, όμως το RC16 έχει επίσης χάσει και από την άποψη της ανταγωνιστικότητας αυτή τη σεζόν.

"Ευτυχώς, είμαι εδώ για αρκετές σεζόν και ξέρω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι αυτό που θα συμβεί αύριο", ανέφερε ο Poncharal. "Σίγουρα τελειώσαμε τη σεζόν του 2020 σε ένα όνειρο: pole position, ρεκόρ γύρου, οδηγώντας τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Αλλά ήξερα ότι δεν θα ήταν ακριβώς το ίδιο όταν θα ήμασταν στο αρχικό grid στο Qatar 2021".


"Αλλάξαμε μερικά πράγματα, μερικά σημαντικά πράγματα, αυτά είναι οι αναβάτες! Θα έλεγα ότι αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη. Πρέπει να κοιτάξετε τα αποτελέσματα αλλά και να κοιτάξετε τον όγκο της δουλειάς, και δουλέψαμε πολύ σκληρά , μαζί με την KTM. Είχαμε σκαμπανεβάσματα όλοι μας, KTM και Tech3."

Ο Petrucci έχει ζοριστεί για να βρει ταχύτητα και ισορροπία βάρους λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους του και μπόρεσε να βρει καλό ρυθμό μόνο στο βρεγμένο, κυρίως στο Le Mans όπου κατέκτησε την πέμπτη θέση. Η δεύτερη σεζόν στα MotoGP του Lecuona του έφερε τον καλύτερό του τερματισμό μέχρι τώρα στην έκτη θέση, αφήνοντας το ζευγάρι στη 18η και 19η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με δύο αγώνες να απομένουν.

"Θα ήθελα να πω ότι απολαύσαμε τη σχέση τόσο με τον Danilo όσο και με τον Iker. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν ή αυτά που περιμέναμε εμείς, αλλά υπάρχουν πολλές εξηγήσεις πίσω", είπε ο Poncharal. 

"Μπορούμε να δούμε ότι η ανταγωνιστικότητα του grid των MotoGP είναι απίστευτη. Μερικές φορές μερικά δέκατα πίσω δεν αρκούν για την πρώτη δεκάδα, κάτι που δεν σου δίνει την ευκαιρία να πας απευθείας στις ΚΑΤ2 κ.λ.π.".

"Ήταν λοιπόν μια δύσκολη χρονιά, αλλά έχουμε ακόμα μερικά πράγματα να απολαύσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι και οι δύο αναβάτες μας δεν μένουν χωρίς τίποτα (για το 2022) ".

"Ο Danilo πρόκειται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Θα είναι σε ένα επίσημο KTM για το επόμενο Rally Dakar, που ήταν το όνειρό του, και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Stefan Pierer που του έδωσε αυτή την ευκαιρία".


Ο Lecuona θα παραμείνει στην άσφαλτο αλλά θα μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes με τη Honda.

"Ο Iker θα έχει μια ενδιαφέρουσα διαδρομή την επόμενη σεζόν, η καριέρα του θα μπορέσει να προχωρήσει και θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Επειδή είναι μόλις 21 ετών και είναι πραγματικό ταλέντο", είπε ο Poncharal. 

Αλλά αν αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, υπάρχει πραγματική ανυπομονησία για την ολοκαίνουργια σύνθεση αναβατών του 2022 της Tech3 με τους rookies Remy Gardner και Raul Fernandez.

Το ζευγάρι, επί του παρόντος ομόσταυλοι στην ομάδα του Aki Ajo, είναι εγγυημένο ότι θα τερματίσουν πρώτος και δεύτερος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, με τον Gardner να ξεκινάει τους τελευταίους δύο αγώνες με προβάδισμα 18 βαθμών έναντι του Fernandez.

"Είναι κάτι παραπάνω από λίγος ενθουσιασμός, μπορούμε να νιώσουμε και μπορούμε να δούμε πόσο προικισμένοι θα είμαστε την επόμενη χρονιά", είπε ο Poncharal. "Γνωρίζω τον Remy γιατί ήδη δουλεύουμε μαζί για δύο χρόνια στην ομάδα μας στην Moto2 (2017, 2018). Και παρακολουθώ τον Raul Fernandez, όπως όλοι, από τότε που μπήκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι έχουμε δύο απίστευτα ταλέντα, δύο πολύ ωραία παιδιά".

Η τρέχουσα μονομαχία για τον τίτλο Gardner εναντίον Fernandez δεν έχει εμφανιστεί στην ενδιάμεση κατηγορία από τότε που οι αναβάτες Tech3 Shinya Nakano και Olivier Jacque αγωνίστηκαν για την καρό σημαία του τελικού της σεζόν του 2000 στα 250cc.

"Δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Ajo γιατί ήμουν εκεί όταν ήμασταν με τον Nakano και τον Jacque, φτάνοντας στο Phillip Island με τρεις βαθμούς διαφορά μεταξύ τους", χαμογέλασε ο Poncharal.

"Επομένως, πιστεύω ότι τόσο ο Remy όσο και ο Raul αξίζουν να είναι πρωταθλητές αυτή τη σεζόν, αλλά είμαστε χαρούμενοι που θα έχουμε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και τον δεύτερο από την Moto2 στην ομάδα μας στα MotoGP του χρόνου".

"Είχαμε την ευκαιρία να τους έχουμε στο τεστ στο Misano πάνω σε μοτοσυκλέτα MotoGP και μπορούσαμε να δούμε ότι ήδη μετά από μερικούς γύρους βρίσκονταν σε έναν πραγματικά ενδιαφέροντα ρυθμό, τα σχόλια τους ήταν καταπληκτικά. Είμαστε λοιπόν πολύ ενθουσιασμένοι".

"Είμαστε ανυπόμονοι να βρεθούμε στη Jerez (στο τεστ του Νοεμβρίου), το 2022 φαίνεται πολύ συναρπαστικό και νομίζω ότι θα είμαστε ένας δύσκολος αντίπαλος για τις άλλες δορυφορικές ομάδες".

Επόμενο άρθρο »

Εκτός Grand Prix Πορτογαλίας ο Marc Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

VR46: Τρεις ομάδες σε δύο κατηγορίες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA