• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: MotoGP ΚΑΤ
Τέταρτη συνεχόμενη pole position για τον Bagnaia, 1-2-3 για την Ducati
Νέα 23/10/2021 - 16:31

Oι Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia βγήκαν από νωρίς στις ΚΑΤ1, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι ένα ολόκληρο πρωτάθλημα διακυβέβεται και ήταν ζωτικής σημασίας να περάσουν στις ΚΑΤ2. Στην αρχή του session οι δυό τους αντάλλαζαν θέσεις στην κορυφή και φαινόταν ότι θα καταφέρουν να περάσουν στις ΚΑΤ2 για να μας προσφέρουν την απόλυτη μάχη για την pole position. O Iker Lecuona βρισκόταν επίσης εκεί, μπαίνοντας ενδιάμεσα στο ζευγάρι και ευρισκόμενος στην πρώτη θέση για λίγο. Ο Alex Marquez πέρασε επίσης δεύτερος πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνοντας τον Quartararo. Oι Brad Binder, Michele Pirro και Joan Mir είχαν πτώση στα 4 με 3 λεπτά πριν το τέλος, αναγκάζοντας τον Quartararo να κόψει τον ρυθμό του. Στους τελευταίους γύρους ο Alex Rins, o οποίος ακολουθούσες τον Quartararo κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση. Στον τελευταίο γύρο ο Quartararo πίεσε, αλλά τελικά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση, με τον Γάλλο αναβάτη και πρώτο στο πρωτάθλημα να ξεκινάει αύριο από την 15η θέση! Ο Iker Lecuona κατάφερε να περάσει στην δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο και κέρδισε, μαζί με τον Bagnaia, την είσοδό του στις ΚΑΤ2.

Οι ΚΑΤ2 ξεκίνησαν με τον Marc Marquez να σώζει μια σίγουρη πτώση, με παρόμοιο τρόπο με τον Bo Bendsneyder στις ΕΔ1 της Moto2 χθες. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Ιker Lecuona και Francesco Bagnaia, που είχαν την πιο πρόσφατη εμπειρία της πίστας, οδήγησαν τις ΚΑΤ2 στα αρχικά στάδια, με τον Bagnaia να ανεβαίνει στην κορυφή στο 4ο λεπτό και κανένας να μην καταφέρνει να τον φτάσει μέχρι το τέλος του session. Με αυτό τον τρόπο, ο Francesco Bagnaia πήρε την τέταρτη συνεχόμενη pole position (με χρόνο 1:33.045) και ισοφάρισε το ρεκόρ του Casey Stoner ως ο δεύτερος αναβάτης της Ducati που το καταφέρνει αυτό. 

Πίσω από τον Francesco Bagnaia, η μάχη για την πρώτη σειρά του grid ήταν εκπληκτική. Οι δύο αναβάτες της Tech3, Iker Lecuona και Danilo Petrucci κατέλαβαν την δεύτερη και τρίτη θέση στην μέση του session. Όμως ο Jack Miller, στον έβδομο γύρο του κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και μάλιστα να απειλήσει τον χρόνο που είχε εκείνη την στιγμή ο Bagnaia κάνοντας το 1-2 για την Ducati, με χρόνο 1:33.070. Τον θρίαμβο του ιταλικού εργοστασίου συμπλήρωσε ο Luca Marini, με έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο (1:33.130) παίρνοντας την τρίτη θέση.

O Pol Espargaro είχε ένα καλό session, κατάφερε να βρεθεί για λίγο στην πρώτη σειρά και τελικά θα ξεκινήσει από την 4η θέση αύριο. Δίπλα του θα σταθούν οι Miguel Oliveira και Franco Morbidelli. Στην τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν αύριο οι Marc Marquez (που είχε πτώση λίγο πριν το τέλος στην 6η στροφή), Iker Lecuona (που επίσης δεν κατάφερε να διατηρήσει την ορμή του και είχε πτώση ενάμισι λεπτό πριν το τέλος) και Danilo Petrucci (με πτώση 2,3 λεπτά πριν το τέλος).

Τέλος, η τέταρτη σειρά της εκκίνησης αποτελείται από τους Johann Zarco (πτώση στο τέλος ενώ βρισκόταν πίσω από τον Bagnaia), Aleix Espargaro και Jorge Martin (με δύο πτώσεις κατά την διάρκεια των ΕΔ2).

Επόμενο άρθρο »

Το κράνος του Valentino Rossi για τον τελευταίο του αγώνα στο Misano

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα