• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Misano: MotoGP ΕΔ3
Πρώτος ο Zarco, εκτός ΚΑΤ2 Quartararo και Bagnaia!
Νέα 23/10/2021 - 12:19

Με τις συνθήκες να είναι κάθε άλλο παρά ιδανικές, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα για τις ΕΔ3. Παρά το βρεγμένο οδόστρωμα όλοι οι αναβάτες - εκτός του Lorenzo Savadori που είχε πτώση στα πρώτα στάδια του session, δεν συνέχισε και έτσι δεν κατέγραψε χρόνο - ήταν βελτιωμένοι σε σχέση με την Παρασκευή, κυνηγώντας μια θέση απευθείας στις ΚΑΤ2.

Ταχύτερος αποδείχθηκε ο Johann Zarco που στο 40ο λεπτό έκανε χρόνο 1:40.384 επιβεβαιώνοντας την ταχύτητά του στο βρεγμένο και κατακτώντας την κορυφή. Λιγότερο από ένα δέκατο μακριά του ήταν ο ομόσταυλός του, Jorge Martin, με χρόνο 1:40.471, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Jack Miller (1¨40.520), κάνοντας το 1-2-3 για την Ducati. 

O Miguel Oliveira κατάφερε να βρεθεί πρώτος στο 21ο λεπτό και να βελτιώσει τον χρόνο του στον επόμενο γύρο, όμως μια πτώση αμέσως μετά ανέκοψε την πορεία του, με τον Πορτογάλο αναβάτη να καταλαμβάνει τελικά την τέταρτη θέση. Ο Marc Marquez ήταν πολύ γρήγορος, βρέθηκε για λίγο στην κορυφή των ΕΔ3 και τελικά εξασφάλισε την είσοδό του στις ΚΑΤ2, παίρνοντας την πέμπτη θέση.

Πίσω του ήταν ο ομόσταυλός του, Pol Espargaro, με τον Franco Morbidelli να είναι η κορυφαία Yamaha (και η μόνη που περνάει στις ΚΑΤ2) έβδομη θέση. O Aleix Espargaro, όπως και χθες στις ΕΔ2, κατάφερε την τελευταία στιγμή να βάλει τον ευατό του στην δεκάδα με τον τελευταίο του γύρο, παίρνοντας την όγδοη θέση, με τον Danilo Petrucci να αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ γρήγορος στο βρεγμένο, κάνοντας τον ένατο καλύτερο χρόνο. Ο Luca Marini, με έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο, πήρε την δέκατη θέση σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στις ΚΑΤ2.

Πιο πίσω, το δράμα εξελισσόταν μεταξύ Fabio Quartararo και Francesco Bagnaia. Ο Γάλλος αναβάτης αντιμετωπίζει προβλήματα όλο το Σαββατοκύριακο, έκανε χθες δηλώσεις ότι όταν οι συνθήκες αλλάζουν νιώθει σαν να οδηγεί εντελώς διαφορετική μοτοσυκλέτα και σήμερα δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 15η θέση, έχοντας πολλές εξόδους σε στροφές. Η απογοήτευση και ο εκνευρισμός του ήταν έκδηλα στον τελευταίο του γύρο, όταν είχε έξοδο στην όγδοη στροφή και θα είναι η πρώτη φορά φέτος που ο ;Quartararo δεν ξεκινάει απευθείας στις ΚΑΤ2. 

Το μόνο θετικό για τον Fabio είναι και ότι ο βασικός του αντίπαλος στο πρωτάθλημα, Francesco Bagnaia δεν κατάφερε να μπει στην δεκάδα. Αν και βρισκόταν στις κατώτερες θέσεις της προς το τέλος, οι τελευταίες επιθέσεις των αναβατών τον έριξαν στην 11η θέση και θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1, μαζί με τον Quartararo και άλλα μεγάλα ονόματα όπως Alex Rins (21ος), Joan Mir (12ος), Andrea Dovizioso (22ος), Valentino Rossi (23ος) και Maverick Viñales (17ος) κάνοντας τις ΚΑΤ1 του απογεύματος ίσως από τις πιο ενδιαφέρουσες, αν όχι την πιο ενδιαφέρουσα, φέτος.

Επόμενο άρθρο »

Misano: Moto2 ΕΔ3

« Προηγούμενο άρθρο

Misano: Moto3 ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα