• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Από τις ΚΑΤ1 στην Pole position με ρεκόρ!
Απίστευτος ο Jorge Martin
Νέα 14/08/2021 - 16:42

Με δύο πτώσεις (ΕΔ3 και ΕΔ4) και μια σχετικά αναιμική παρουσία μέχρι τώρα (10ος στις ΕΔ1, 11ος στις ΕΔ2, 13ος στις ΕΔ3 και 9ος στις ΕΔ4) δεν πεεριμέναμε ο Jorge Martin να μας απαοσχολήσει σε ιδιαίτερο βαθμό. Ο Ισπανός rookies όμως έκανε το ακριβώς αντίθετο. Πέρασε από τις ΚΑΤ1 πρώτος και στις ΚΑΤ2 κατάφερε να κάνει νέο ρεκόρ γύρου και να πάρει την pole positio, κάνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ γύρου!

Στις ΚΑΤ1, ο Martin τέθηκε εξαρχής επικεφαλής, κινούμενος σε χαμηλά 1:23, οπότε η μάχη μεταφέρθηκε για την δεύτερη θέση. Ο Alex Rins είχε καλό ρυθμό και βρέθηκε στην δεύτερη θέση για το μεγαλύτερο κομμάτι του session, κατεβάζοντας από εκεί τον Alex Marquez που την κατείχε αρχικά. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος, κόκκινοι δείκτες εμφανίστηκαν παντού, καθώς οι αναβάτες κυνήγησαν το πέρασμα στις ΚΑΤ2. Νικητής αυτής της διαδικασίας βγήκε ο Miguel Oliveira (που δεν έχει επανέλθει εντελώς από τον τραυματισμό του την προηγούμενη εβδομάδα) και πέρασε στις ΚΑΤ2 μαζί με τον Jorge Martin.

Στις ΕΔ2, οι αναβάτες άρχισαν από νωρίς τις επιθέσεις τους, με τους Miguel Oliveira, Aleix Espargaro, και Brad Binder να ανεβαίνουν στα πρώτα λεπτά στην κορυφή, με τον Johann Zarco να τους κατεβάζει σχεδόν αμέσως, με χρόνο 1:23.984. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Marc Marquez έκανε την επίθεσή του και ανέβηκε στην πρώτη θέση με χρόνο 1:23.431, πριν προσπεραστεί με την σειρά του από τον Jorge Martin. Mόλις 5.30 λεπτά από την έναρξη των ΚΑΤ2, ο Fabio Quartararo έκανε έναν εκπληκτικό γύρο, εντυπωσίασε τους πάντες και, σε μια πίστα που δεν ευνοεί την Yamaha, έκανε νέο ρεκόρ γύρου, με χρόνο 1:22.677!

Φαινόταν ότι ο Fabio Quartararo ήταν καθοδόν για άλλη μια pole position και άλλο ένα ρεκόρ γύρου. Αλλά ο νικητής της προηγούμενης εβδομάδας είχε άλλη άποψη. Στον τελευταίο του γύρο, ο Martin έκανε τον γύρο της ζωής του, όντας αλάνθαστος σε κάθε σημείο και πήρε το ρεκόρ, και την pole position, από τα χέρια του Quartararo, κάνοντας χρόνο 1:22.643! Είναι η δεύτερη συνεχόμενη pole position που κατακτά ο Martin και η τρίτη μέχρι τώρα στα MotoGP.

O Fabio Quartararo αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia, που έδειξε πολύ δυνατό πρόσωπο στο τέλος, θα συμπληρώσει αύριο την πρώτη σειρά του grid. Στην δεύτερη σειρά θα βρεθούν αύριο οι Johann Zarco, Marc Marquez και Jack Miller, βάζοντας τέσσερις Ducati στις δύο πρώτες σειρές. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Joan Mir, θα ξεκινήσει από την έβδομηα θέση, ενώ δίπλα του θα βρεθούν οι Aleix Espargaro και Miguel Oliveira, σε μια ηρωική προσπάθεια για τον Πορτογάλο αναβάτη. Τέλος, την τέταρτη σειρά του grid θα επανδρώσουν οι Brad Binder, Pol Espargaro και Takaaki Nakagami.

 

Επόμενο άρθρο »

Spielberg: Moto2 KAT

« Προηγούμενο άρθρο

Spielberg: MotoGP ΕΔ4

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα