• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Το να αντικαταστήσω τον Rossi ήταν μεγάλη ευθύνη
Νέα 08/07/2021 - 21:55

Μετά από μια τρομερή rookie χρονιά το 2019, στην οποία πέτυχε 7 βάθρα και 6 pole position, ο Fabio Quartararo κέρδισε ένα συμβόλαιοε την εργοστασιακή Yamaha για το 2021, ήδη νωρίς στην σεζόν του 2020.

Με τον Maverick Viñales επίσης να παραμένει, η μεταγραφή θα γινόταν "εις βάρος" του Valentino Rossi, που οδήγησε με την Yamaha για 15 σεζόν, κερδίζοντας με αυτήν 4 από τους 7 τίτλους του στην μεγάλη κατηγορία. 

Παρόλο που ο Quartararo ήταν σίγουρος ότι δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον Rossi, η Yamaha δεν μπορούσε να περιμένει τον Rossi να αποφασίσει για το μέλλον του,  και έτσι έκλεισε τον Quartararo, ώστε να αποθαρρύνει και τους άλλους κατασκευαστές (την  Ducati) που έβλεπαν με καλό μάτι τον Quartararo. 

Μετά από ένα 2020 γεμάτο σκαμπανεβάσματα με την Petronas, φέτος ο Fabio βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμαφόρμα, έχοντας ήδη κερδίσει τέσσερις αγώνες (Doha, Πορτογαλία, Ιταλία, Ολλανδία) και βρίσκεται πρώτος στην βαθμολογία με 34 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. 

Ο Quartararo παραδέχεται ότι δεν ένιωσε παραπάνω πίεση μπαίνοντας στην εργοστασιακή Yamaha, αλλά θεωρεί μεγάλη ευθύνη το να αντικαταστήσει τον Rossi. 

"Σκέφτομαι την πίεση αλλά νομίζω είναι κάτι φυσιολογικό", δήλωσε ο Γάλλος αναβάτης. "Νομίζω πιεζόμουν σε όλη μου την ζωή και τώρα νιώθω ότι είναι φυσιολογικό. Ας πούμε ότι είμαι συνηθισμένος σε αυτό".

"Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που η πίεση αυξάνεται αν παλεύεις για έναν αγώνα ή για το πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι η πίεση είναι η ίδια και είναι κανονική".

" Η ευθύνη είναι τεράστια. Πήρα την θέση του Valentino και όλοι περίμεναν από εμένα να έχω καλά αποτελέσματα και τα σχετικά. Αλλά είμαι εδώ, νομίζω ότι κάνω καλή δουλειά και η ομάδα είναι ευχαριστημένη, όχι μόνο με εμένα αλλά και με τους μηχανικούς μου, τον τρόπο που δουλεύουμε και την ατμόσφαιρα στην ομάδα ".

Μετά από ένα δύσκολο τέλος στην σεζόν του 2020, όπου ο Quartararo βρέθηκε από πρώτος όγδοος στους τελευταίους έξι αγώνες, δούλεψε με έναν αθλητικό ψυχολόγο. 

" Ειλικρινά, έχω πάει μόνο δύο φορές από τον Νοέμβριο του 2020, αλλά είναι αρκετό για εμένα. Ο στόχος μου ήταν να με βοηθήσει να παραμένω ήρεμος και μου έδωσε κάποιες ασκήσεις που μπορώ να κάνω. Παίρνει μόνο πέντε δευτερόλεπτα να κάνω την άσκηση, οπότε μπορώ να την κάνω παντού, ακόμα και πάνω στην μοτοσυκλέταμοτοσυκλέτα".

Επόμενο άρθρο »

Tardozzi: Το στυλ των αναβατών μας βοηθάει...

« Προηγούμενο άρθρο

Nakagami: Λιγότερο από 5 στα 10 για την σεζόν μέχρι τώρα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα