• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Nakagami: Λιγότερο από 5 στα 10 για την σεζόν μέχρι τώρα
Νέα 08/07/2021 - 13:55

Ο Takaaki Nakagami έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα σε 57 αγώνες στην μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά η άνοδος στο βάθρο έχει ξεφύγει από τα χέρια του, πολλές φορές στο όριο.

Ο Nakagami είναι αναβάτης της LCR από το ντεμπούτο του, το 2018, και "αναβαθμίστηκε" με μια μοτοσυκλέτα με όλα τα εργοστασιακά χαρακτηριστική φέτος. Έχει καταφέρει να βρεθεί στους τρείς πρώτους στις ΚΑΤ τέσσερις φορές (μαζί με μια pole position), αλλά δεν έχει καταφέρει να βρεθεί σε αντίστοιχη θέση σε αγώνα.

Το πιο κοντινό αποτέλεσμα στο βάθρο για τον Nakagami είναι τρεις τέταρτες θέσεις, με πιο πρόσφατη αυτή της Jerez φέτος, ενώ και κατά τον τελευταίο αγώνα του Assen, βρισκόταν στις θέσεις του βάθρου κατά το πρώτο μισό του αγώνα. Παρόλα αυτά, ο Ιάπωνας αναβάτης δυσκολεύτηκε να ξεφύγει από τον Francesco Bagnaia και, αργότερα, ένα λάθος τον έριξε στην ένατη θέση.

"Σε κάθε αγώνα προφανώς στοχεύω για το βάθρο", δήλωσε ο Nakagami. "Πριν το αγώνα του Assen, πίστεψα ότι ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία και ήμουν τρίτος στην αρχή, πίσω από τον Bagnaia και πάλευα για το βάθρο. Αλλά αυτή τη φορά πάλι, το λάθος...".

"Δεν είμαι σίγουρος σε ποιό γύρο ήταν, αλλά ήταν στην πρώτη στροφή και έχασα θέσεις. Είμαι απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Μετά από εκείνο το λάθος ήταν πολύ δύσκολο να επανέλθω γιατί όλοι κάναμε τους ίδιους χρόνους".

Αυτό σημαίνει ότι ο Nakagami ξεκινάει το καλοκαιρινό διάλλειμα στην 11η θέση της βαθμολογίας, με 41 βαθμούς. Αποτελέσματα τα οποία φαίνονται χειρότερα σε σχέση με τα περσινά, όπου μετά από τον ίδιο αριθμό αγώνων, ο Nakagami ήταν πέμπτος με 81 βαθμούς, και μάλιστα πάνω σε μια Honda ενός έτους!

"Είναι δύσκολο να βαθμολογήσω την χρονιά μέχρι τώρα, αλλά θα έβαζα 3,5 ή 4 στα 10. Κάτω από πέντε. Δεν ήταν η καλύτερή μου επίδοση στο πρώτο μισό, αλλά το θετικό είναι ότι μετά το Montmelo, η αίσθηση έρχεται πάλι λίγο λίγο".

"Νοιώθω και πάλι αυτοπεποίθηση οπότε δεν χρειάζομαι το καλοκαιρινό διάλλειμα. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι. Σε κάθε περίπτωση, ας δούμε τι θα γίνει στην Αυστρία. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε επανεκκίνηση και να παλεύουμε για το βάθρο σε κάθε αγώνα".

Ο Nakagami δεν κατάφερε να ακολουθήσει στο Αssen τον, νικητή τελικά, Fabio Quartararo, όταν πέρασε τον Bagnaia, αφήνοντας τον Ιάπωνα αναβάτη σε μια μάχη με τον αναβάτη της Ducati για την δεύτερη θέση. Η άνεση με την οποία ο Bagnaia ξαναπέρασε τον Nakagami΄ήταν ενοχλητική.

"Είμαι απογοητευμένος με την ένατη θέση, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου στο πρώτο μισό του αγώνα", ανέφερε ο Takaaki. "Ήταν πολύ δύσκολο να προσπεράσω και να μείνω μπροστά από τον Bagnaia, γιατί έχουν έναν πύραυλο στην ευθεία. Ήμουν πίσω από τον Quartararo και προσπάθησα να κάνω το ίδιο που έκανε για να περάσω τον Bagnaia. Ήμουν ταχύτερος σε κάποιες στροφές (12,13,14). Μόνο εκεί μπορούσα να πιέσω αλλά πάντα, μετά το σικέιν, πριν καν την γραμμή τερματισμού, ήταν πάλι δίπλα μου και ήταν εύκολο για αυτόν να με προσπεράσει".

"Νομίζω φαίνεται και από την τηλεόραση πόσο διαφορετικές είναι οι επιταχύνσεις μας και ελπίζω η Honda να καταλαβαίνει πόσο δύσκολο είναι για εμάς και να βελτιώσει την μοτοσυκλέτα. Είναι απαραίτητο για εμάς".

Ο Nakagami δεν είχε στην διάθεσή του στο Assen, το νέο πλαίσιο που είχαν ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro.

"Στο Assen, είχα καλή αίσθηση πάνω στην μοτοσυκλέτα, έκανα έναν καλό γύρο στις ΚΑΤ και ο ρυθμός του αγώνα μου ήταν σταθερός".

"Αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει στην μοτοσυκλέτα μετά το τεστ στο Montmelo. Υπήρξαν κάποιες προσαρμογές, αλλά όχι νεά εξαρτήματα και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Θα δούμε τι θα γίνει στην Αυστρία, μια τελείως διαφορετική πίστα με λιγότερη πρόσφυση, αλλά όλα εξαρτώνται από την κατανομή των ελαστικών".

Η Honda αυτή την στιγμή βρίσκεται πέμπτη στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, μπροστά μόνο από την Aprilia, παρά την νίκη του Marc Marquez στο Sachsenring.

 

Επόμενο άρθρο »

Quartararo: Το να αντικαταστήσω τον Rossi ήταν μεγάλη ευθύνη

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Περιστεράς 6ος στη βαθμολογία του Ευρωπαϊκού

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα