• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tito Rabat: Στα MotoGP νιώθεις ασφαλής, στα Superbikes χορεύεις!
Νέα 23/05/2021 - 11:16

Ο Τito Rabat έχει μέχρι τώρα συμμετάσχει στην κατηγορία των 125cc, στην Moto2 (όπου πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2014), στα MotoGP και τέλος,φέτος, στα Superbikes. Ταυτόχρονα κάλυψε τον τραυματία Jorge Martin κατά τα Grand Prix της Jerez και του Le Mans. Αυτό το Σαββατοκύριακο (κατά το ντεπούτο του στα SBK) δεν ήταν σίγουρα το πιο ευχάριστο για τον Ισπανό αναβάτη, καθώς είχε πτώση και στους δύο αγώνες, ενώ στον αγώνα του superpole βγήκε 14ος.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει την Παρασκευή (και εν τέλει αποδείχτηκε ένα περίεργο είδος αυτοεκπληρούμενης προφητείας), ο Rabat είχε δηλώσει : " Το να οδηγείς μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι σωματικά πιο απαιτητικό, αλλά τεχνικά μιλώντας, το να πας γρήγορα είναι το ίδιο δύσκολο. Η μοτοσυκλέτα κινείται περισσότερο (στα SBK) οπότε παίζεις περισσότερο με αυτό. Όταν πηγαίνεις γρήγορα με μια μοτοσυκλέτα MotoGP νιώθεις πιο ασφαλής, επειδή το ελαστικό "κολλάει" στην άσφαλτο, ενώ στα Superbikes χορεύεις (γελώντας)".

"Τα Superbikes προέρχονται από μοτοσυκλέτες δρόμου, το πλαίσιο είναι πιο χαλαρό και το ίδιο ισχύει και για τα λάστιχα. Μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πιο άκαμπτη. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στο φρενάρισμα και στην είσοδο της στροφής. όπου μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι πολύ πιο γρήγορη, και επειδή έχει κάρμπον δισκόπλακες. Αλλά σε ένα γρήγορο γύρο, με ελαστικά δοκιμών, οι μοτοσυκλέτες Superbikes δεν είναι πολύ πιο αργές, αλλά εξαρτάται πολύ από την πίστα".

 

Επόμενο άρθρο »

Τι θα γίνει στην Moto2 στο Mugello;

« Προηγούμενο άρθρο

WorldSBK : Aragon Race 2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα