• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η LCR γίνεται ECOSTYLE
Η εταιρική κοινωνική υπευθυνότητα της ομάδας LCR
Νέα 03/04/2010 - 22:54

 

H LCR, η ομάδα του Lucio Cechinello, με οδηγό τον Randy De Puniet, μπαίνει και αυτή στο σωστό δρόμο της οικολογικής ευαισθησίας, μετά την Pramac, που ανακοίνωσε πρώτη το αντίστοιχο πρόγραμμά της.

Οι ίδιοι λένε ότι το σπορ μας δίνει όνειρα, χαμόγελα, αισθήματα και ότι τώρα ήρθε η ώρα να έχουν ως ομάδα μια πιο οικολογική συμπεριφορά.

Η LCR θέλει να παίξει το ρόλο της στο να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας της, με το «EcoStyle», που σημαίνει ότι καταγράφει αυτές τις επιπτώσεις και δρα ανάλογα. Συγκεκριμένα υπολόγισε η LCR τις εκπομπές CO2 από όλες τις δραστηριότητες (ταξίδια, μεταφορές, παραγωγή υλικών, αγωνιστική δραστηριότητα, μονάδα φιλοξενίας, κ.λπ.) και το νούμερο αυτό ανέρχεται σε 1,500 τόνους Διοξειδίου του Άνθρακα.

 

Έτσι φέτος προχωράει σε οργάνωση των δραστηριοτήτων έτσι ώστε να μειώσουν αυτές τις εκπομπές.

Το Τεχνικό Τμήμα της εταιρίας θα χρησιμοποιεί ηλιακές κυψέλες για την κάλυψη των αναγκών ενέργειας.

Στο Pit Garage θα χρησιμοποιηθούν λάμπες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο χώρο φιλοξενίας τα πιάτα και μαχαιροπίρουνα θα είναι από φυσικά βιολογικά υλικά.

Οι φάκελοι και οι τσάντες και όλο το πακετάρισμα θα γίνεται με ανακυκλώσιμα υλικά.

Επίσης το πλύσιμο θα γίνεται με βιο-διασπώμενα υλικά.

Τα Gadgets και τα αναμνηστικά θα είναι οικολογικά, τα πόστερ και οι κάρτες θα τυπωθούν σε ανακυκλώσιμο FSC χαρτί.

Ακόμη και τα ρούχα των μελών της ομάδας και των paddock girls θα είναι από 100% φυσικά νήματα. Βέβαια στον τομέα της επικοινωνίας θα μειωθεί η χρήση χαρτιού, μέσω της μεγαλύτερης χρήσης του ίντερνετ και μόνο τα απολύτως απαραίτητα δελτία τύπου θα τυπώνονται σε ανακυκλώσιμο χαρτί. Μείωση των εκτυπώσεων και εσωτερικά στο γραφείο της LCR, αλλά και προσπάθεια για ειδικούς κάδους ανακύκλωσης ακόμη και στις πίστες.

Επίσης ο συνεργάτης της LCR η Ecomotive Solutions, εξελίσσει έναν πρωτοποριακό υβριδικό κινητήρα που αναμειγνύει πετρέλαιο με υγραέριο και μειώνει κατά 20% τις εκπομπές CO2, σε σχέση με τους Euro5 κινητήρες.Έτσι η LRC το 2010 θα χρησιμοποιεί τέτοιους κινητήρες στα φορτηγά της.

 

Βέβαια ότι και να κάνεις σε αυτούς τους τομείς, τη στιγμή που αγωνίζεσαι με μοτοσυκλέτες ή αφού πετάς με αεροπλάνα, δεν είναι δυνατόν να μηδενίσεις τις εκπομπές CO2.

Η λύση για να «σβήσεις» αυτό το αρνητικό οικολογικό αποτύπωμα είναι η υιοθεσία μέρους ενός δάσους που μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύεις σε «0» επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Έτσι η LCR ήλθε σε συμφωνία με την First Flora, στην Βραζιλία και υιοθέτησε 150 εκτάρια από το «Δάσος του Ατλαντικού», τη συνεχεία του δάσους του Αμαζονίου.

Η οικονομική ενίσχυση της LCR θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία και την ανάπτυξη της περιοχής, ώστε να τελικά να μηδενιστούν οι εκπομπές CO2 της ομάδας!

 

Μια πραγματικά σπουδαία πρωτοβουλία, που ελπίζουμε να βρει μιμητές σε όλες τις ομάδες του MotoGP και γιατί όχι να ευαισθητοποιήσει και όλους εμάς τους οπαδούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που θα προσπαθήσουμε να σκεφτόμαστε πως να μειώσουμε όσο μπορούμε στις δικές μας δράσεις τις εκπομπές CO2.

Επόμενο άρθρο »

WRC: Πάω αργά γιατί βιάζομαι!

« Προηγούμενο άρθρο

Στην ώρα του το GP του Κατάρ, προς το παρών!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA