• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Καμία συμφωνία με τον Pecco!
Με έναν εξαιρετικό χρόνο ξεκίνησε την νέα εποχή στην Petronas
Νέα 27/03/2021 - 23:19

Στα 26χιλ από την πρώτη σειρά της αυριανής εκκίνησης έφτασε ο Valentino Rossi στις σημερινές κατατακτήριες. Στο ντεμπούτο του με την ομάδα της Petronas, ο Vale έκανε τον ταχύτερό του γύρο στα τελευταία λεπτά, πίσω από τον Pecco Bagnaia που πήρε την pole position. Κι ενώ ο γύρος αυτός τον έβαλε στην πρώτη σειρά, ήρθε στο τέλος ο πρώην ομόσταυλός του, ο Maverick Vinales, να του πάρει την 3η θέση.

«Είμαι πολύ χαρούμενος», έλεγε ο Ιταλός θρύλος μετά τις κατατακτήριες. «Οδήγησα καλά και χωρίς λάθη και το 53.1 ήταν εντυπωσιακό, αλλά όχι αρκετό για να μας βάλει στην πρώτη σειρά. Πάντως η 4η θέση είναι σημαντική για αύριο». Τον ρώτησαν κι αν είχε κάποια συμφωνία με τον Pecco για να βοηθήσει ο ένας τον άλλον. «Όχι δεν είχαμε συμφωνία… πρέπει να του δώσω συγχαρητήρια γιατί ξεκίνησε ιδανικά τη σεζόν».

Τα ερωτηματικά πάντως για την απόδοση του Rossi στον Αγώνα αύριο παραμένουν. «Αλλάξαμε κάποιες ρυθμίσεις και δεν ήμουν καλός στις ΕΔ3 και ΕΔ4. Πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για αύριο, επειδή ο ρυθμός μας δεν είναι φανταστικός. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Όλοι μας όμως, θεατές και οδηγοί και ομάδες, αξίζουμε να γίνει ο Αγώνας», είπε ο Vale, αναφερόμενος στις προβλέψεις για αμμοθύελλες αύριο στην πίστα.

Όσο για τα ελαστικά, ο Rossi πιθανόν να κάνει την έκπληξη αύριο και να είναι από τους ελάχιστους που δεν θα έχουν μαλακά ελαστικά. Ο άλλος που δεν ήταν με μαλακά στις ΕΔ4 ήταν ο ομόσταυλός του, ο Morbidelli. «Το να βγάλεις τον Αγώνα με τα μαλακά δεν θα είναι εύκολο. Ακόμα και τη νύχτα με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Θα πρέπει να δούμε τις συνθήκες». Στις ΕΔ4 σήμερα, ο Johann Zarco έκανε νέο ρεκόρ τελικής με 362.4χλμ/ώρα ενώ νωρίτερα είχε περάσει με χαρακτηριστική ευκολία τον Vale στην ευθεία.

«Έχουμε μειώσει τη διαφορά στην ευθεία, αλλά παραμένει μεγάλη και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Yamaha δεν είναι καλή στις μάχες. Πρέπει να κερδίζουμε έδαφος στις στροφές και αυτό σημαίνει ότι πιέζουμε περισσότερο τα ελαστικά και με το επίπεδο του MotoGP δεν είναι απλό πράγμα. Μετά όμως στην ευθεία χάνουμε μια θέση».

Επόμενο άρθρο »

Morbido: Συγχαρητήρια στον Valentino!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar1 MotoGP ΚΑΤ: Παρθενική pole με χρόνο ρεκόρ για Bagnaia!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα