• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar 2021: Τον πρώτο του Τίτλο πήρε ο Benavides!
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλήτρια η Honda
Νέα 15/01/2021 - 11:58

Την πρώτη του Νίκη σε Rally Dakar κατάφερε να πάρει ο Kevin Benavides, χαρίζοντας στη Honda τον Τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!

 

Πριν το ξεκίνημα της σημερινής Ειδικής, ο Benavides είχε ένα προβάδισμα της τάξης των τεσσάρων λεπτών επί του οδηγού της KTM, Sam Sunderland.

 

Αυτό όμως αυξήθηκε στα πέντε λεπτά, ύστερα από κάποιο λάθος που εντοπίστηκε στα GPS της οργάνωσης, με αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν οι χρόνοι.

 

Ο Benavides ξεκίνησε τρίτος τη σημερινή Ειδική και στα πρώτα 99 χιλιόμετρα κατάφερε να φτιάξει μια διαφορά στα 10 λεπτά από τον αντίπαλό του.

 

 

Από εκεί και πέρα κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά του αυτή, ενώ πάλευε για την πρωτιά με τον ομόσταυλό του Ricky Brabec. Στο τέλος έχασε την 1η θέση για 2 λεπτά.

 

Ωστόσο ο Sunderland έμεινε 13 λεπτά πιο πίσω κι έτσι αυτό ήταν αρκετό για τον Benavides να πάρει την πρώτη του Νίκη σε Dakar και τη δεύτερη συνεχόμενη της Honda.

 

Ο 32χρονος έγινε ο πρώτος αναβάτης από την Αργεντινή που κερδίζει το θεσμό στην κατηγορία των μοτοσυκλετών και γενικά σε κάθε κατηγορία πλην των quads.

 

 

Στην τελική κατάταξη ο Brabec κατάφερε να προσπεράσει τον Sunderland και του πήρε τη 2η θέση κι έτσι η Honda έκανε το 1-2 στο φετινό Rally. Ήταν το πρώτο της από το 1987 και μετά!

 

Ο Sunderland συμβιβάστηκε με το τρίτο σκαλί του βάθρου, ενώ ο Rookie Daniel Sanders κράτησε την 4η θέση μπροστά από τον Skyler Howes και την ιδιωτική του ΚΤΜ.

Επόμενο άρθρο »

Η απάντηση του Dall’Igna στον Dovi!

« Προηγούμενο άρθρο

Ικανοποιητική η πορεία ανάρρωσης του Marquez!

Χορηγοί