• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Η Yamaha έκλεψε κι οι οδηγοί το ήξεραν!
Dovi: Δεν τους καταλαβαίνω…
Νέα 06/11/2020 - 21:57

Για το θέμα με την Yamaha και τη μη τιμωρία των οδηγών της μίλησε και ο Marc Marquez, η στάση του οποίου ήταν αρκετά επιθετική.

 

Θυμίζουμε ότι ενώ η Yamaha και οι ομάδες της τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών, δεν έγινε το ίδιο για τους οδηγούς, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τελικά το λάθος του εργοστασίου να προβεί σε αλλαγή των βαλβίδων στους κινητήρες του.

 

Η έρευνα της FIM ολοκληρώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και αποδείχτηκε ότι στους πρώτους κινητήρες που είχε η Yamaha στην Jerez, είχαν γίνει αλλαγές χωρίς να ζητήσουν σχετική άδεια από την Ένωση Κατασκευαστών.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί η Yamaha με μείον 50β στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, ενώ η εργοστασιακή ομάδα και η Petronas έχασαν 20β και 37β αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα των Ομάδων.

 

Η Yamaha παραδέχτηκε το λάθος της και το απέδωσε σε λάθος ερμηνεία των κανονισμών, ενώ αποφάσισε να μην κάνει έφεση για την αφαίρεση των βαθμών.

 

Ο Marc Marquez όχι μόνο δεν πιστεύει ότι το όλο θέμα έγινε από λάθος ερμηνεία του κανονισμού, αλλά το προχωρά ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι οι οδηγοί των μπλε ήξεραν ακριβώς τι γινόταν!

 

«Αυτό που είναι φανερό είναι ότι έκλεψαν και δεν ήταν σύννομοι με τους κανονισμούς. Όσο για το ότι δεν ήξεραν τίποτα οι οδηγοί…»

 

«Αυτή η δικαιολογία έχει βάση, όμως κάθε εργοστάσιο είναι ανοιχτό ως προς τους οδηγούς του και πάντα ξέρεις τι κινητήρα χρησιμοποιείς».

 

«Ξέρεις τα πάντα… για όλα είσαι ενήμερος. Βλέπεις τον κινητήρα που βάζουν και πάντα ξέρεις τι ακριβώς χρησιμοποιούν».

 

Από τη μεριά του ο Andrea Dovizioso δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άλλοι Κατασκευαστές αποδέχτηκαν την απόφαση και δεν ασκούν έφεση ώστε να τιμωρηθούν και οι οδηγοί της Yamaha.

 

Ειδικά η Ducati θα ωφελούνταν πολύ από κάτι τέτοιο, αφού ο Dovi – που ήταν 3ος πίσω από τις Yamaha των Quartararo-Vinales – θα έπαιρνε τους 25β της νίκης.

 

Κάτι τέτοιο θα έδινε ακόμα περισσότερες ελπίδες στην Ducati στο να πάρει τον Τίτλο φέτος, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα με το νέο ελαστικό της Michelin.

 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τη στρατηγική των Κατασκευαστών, οι οποίοι φαίνεται ότι έχουν αποδεχτεί αυτή την απόφαση».

 

«Δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, αλλά η αλήθεια είναι ότι μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Κάθε χρόνο λάθη… έτσι χάνουμε Τίτλους

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati: «Επικίνδυνο» προηγούμενο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα