• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: «Επικίνδυνο» προηγούμενο!
Suzuki: «Σκιές» πάνω από το Πρωτάθλημα!
Νέα 06/11/2020 - 21:01

Οι ασκοί του Αιόλου φαίνεται ότι άνοιξαν μετά την απόφαση να μην τιμωρηθούν οι οδηγοί της Yamaha για το λάθος του εργοστασίου να προβεί σε αλλαγή των βαλβίδων στους κινητήρες του.

 

Χτες, έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα της FIM στους πρώτους κινητήρες που είχε η Yamaha στην Jerez και στην οποία αποκαλύφθηκε ότι οι μπλε είχαν κάνει αλλαγές χωρίς να ζητήσουν σχετική άδεια από την Ένωση Κατασκευαστών.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθεί η Yamaha με μείον 50β στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, ενώ η εργοστασιακή ομάδα και η Petronas έχασαν 20β και 37β αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα των Ομάδων.

 

Η Yamaha παραδέχτηκε το λάθος της και το απέδωσε σε λάθος ερμηνεία των κανονισμών, ενώ δεν θα κάνει έφεση στην απόφαση της τιμωρίας της.

 

Αυτό που μένει αναπάντητο, ωστόσο, είναι γιατί δεν τιμωρήθηκαν και οι οδηγοί από το λάθος της ομάδας, κάτι για το οποίο μίλησαν οι Paolo Ciabatti της Ducati και Davide Brivio της Suzuki.

 

«Δημιουργείται επικίνδυνο προηγούμενο, αφού παρά το ότι δεν ήταν λάθος των οδηγών, εν τούτοις αγωνίστηκαν με μοτοσυκλέτες που δεν ήταν σύννομες».

 

«Δεχόμαστε όμως την απόφαση και δεν θα κάνουμε έφεση», έλεγε σήμερα από την πίστα της Valencia ο Paolo Ciabatti της Ducati.

 

Από την πλευρά του, ο Brivio επισήμανε: «Αυτή η απόφαση βάζει σκιές πάνω στην αξιοπιστία του φετινού Πρωταθλήματος».

 

«Κι αυτό επειδή σ’ αυτούς τους Αγώνες πήραν πολλούς βαθμούς και σημαντικούς βαθμούς με μοτοσυκλέτες που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν βάσει των κανονισμών σωστές».

 

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά από την πλευρά μας την αποδεχόμαστε. Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε στις πίστες. Είτε χάσουμε, είτε κερδίσουμε, θα γίνει μέσα στην πίστα».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η Yamaha έκλεψε κι οι οδηγοί το ήξεραν!

« Προηγούμενο άρθρο

Αρνητικό και το 2ο τεστ! Στην πίστα αύριο ο Vale

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα