• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
CECCHINELLO: Περιγράφει τη νέα RC212V
Η καινούρια Honda από τη σκοπιά του Ιταλού
Νέα 10/02/2010 - 10:18

Η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ HONDA ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΙΤΑΛΟΥ

 

Στις δοκιμές της Sepang την προηγούμενη εβδομάδα, η δορυφορική ομάδα της LCR Honda είχε την πρώτη επαφή της με την καινούρια πρωτότυπη RC212V, με θετικές εντυπώσεις. Η ομάδα μάζεψε πολλά σημαντικά δεδομένα, τα οποία θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για τη βελτίωση της συμπεριφοράς της μοτοσυκλέτας.

 

Ο Randy De Puniet άρχισε να εγκλιματίζεται στις απαιτήσεις τις καινούριας RCV και δοκίμασε αρκετές διαφορετικές ρυθμίσεις σε πλαίσιο και ανάρτηση, ολοκληρώνοντας 110 γύρους συνολικά. Η νέα δορυφορική μοτοσυκλέτα είναι πολύ πιο κοντά στις προδιαγραφές της εργοστασιακής και ο Lucio Cecchinello περιέγραψε τις πρώτες εντυπώσεις του: "Είναι πολύ θετικό που η Honda άλλαξε την τακτική της. Πλέον η μοτοσυκλέτα μας είναι ίδια με την εργοστασιακή και ταυτόχρονα πολύ πιο δύσκολη στη ρύθμιση από πέρσι.", δήλωσε ο Ιταλός.

De Puniet
De Puniet

 

"Πραγματικά, η μοτοσυκλέτα είναι ένα έργο τέχνης, μελετημένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και έχει άπειρες ρυθμίσεις. Επίσης, το software που διαχειρίζεται το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης είναι ολοκαίνουριο, όπως και το ηλεκτρονικό σύστημα που ελέγχει την κατανάλωση καυσίμου. Τα ηλεκτρονικά πλέον παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στα MotoGP και η ρύθμισή τους είναι ιδιαίτερα σύνθετη. Πιστεύω ότι οι μηχναικοί μας θα το διασκεδάσουν πολύ!"

 

Ο Cecchinello πρόσθεσε: "Η μοτοσυκλέτα διαφέρει αρκετά από πέρσι, διότι είναι πιο κοντή και με διαφορετική κατανομή βάρους. Αρκετό βάρος έχει μεταφερθεί πίσω, ώστε να αυξηθεί η πρόσφυση και το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας είναι ψηλότερο από πριν. Στην παρούσα φάση έχουμε πολύ δουλειά, γιατί πρέπει να ρυθμίσουμε τη μοτοσυκλέτα έτσι ώστε να ταιριάζει στο οδηγικό στυλ του Randy." 

 

Το επόμενο σκέλος των δοκιμών της Μαλαισίας θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Φεβρουαρίου και μέχρι τότε, η Ιταλική ομάδα θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένη στο να προσαρμόσει την καινούρια RC212V στις απαιτήσεις της. "Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάποια προβλήματα ταλαντώσεων, που εμφανίστηκαν εντελώς αναπάντεχα και μάλιστα για πρώτη φορά από το ξεκίνημα συνεργασίας μας με την Honda. Αυτή τη στιγμή αναζητούμε μια καλή βασική ρύθμιση, πάνω στην οποία θα στηριχτούμε στη συνέχεια της σεζόν", ολοκλήρωσε ο Ιταλός.

Επόμενο άρθρο »

BIAGGI: «Υπόθεση για τρεις ο τίτλος των MotoGP»

« Προηγούμενο άρθρο

ESPARGARO: Στην πρώτη δεκάδα, στις δοκιμές της Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα