• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
BRIDGESTONE: Επιστροφή στη δράση
Ικανοποιητικές οι επιδόσεις των ελαστικών στις δοκιμές της Sepang
Νέα 09/02/2010 - 10:37

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΗΣ SEPANG

 

Οι μοτοσυκλέτες που εμφανίστηκαν στις δοκιμές της Μαλαισίας ήταν ολοκαίνουριες, σε αντίθεση με τα ελαστικά της Bridgestone, που είχαν ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με τα αντίστοιχα, στον περσινό αγώνα της Sepang.

 

Οι μικτές συνθήκες του διημέρου έδωσαν στους αναβάτες την ευκαιρία να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά των ελαστικών βροχής, τόσο σε σκληρή όσο και σε μαλακή γόμα. Αρκετοί αναβάτες ξεκίνησαν τις δοκιμές με μαλακά ελαστικά και άλλαξαν σε σκληρά, όταν η πίστα είχε στεγνώσει και είχε φτάσει σε σχετικά ικανοπιητική θερμοκρασία.

 

Επίσης, οι δοκιμές αποτέλεσαν μια καλή ευκαιρία για την Bridgestone να δουλέψει κοντά στους νεοφερμένους αναβάτες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο ρόλος των μηχανικών και των τεχνικών της Bridgestone είναι ακόμα πιο σημαντικός φέτος, με τις δοκιμές να έχουν περιοριστεί σε μόλις έξι μέρες, πριν την επίσημη έναρξη του Πρωταθλήματος. Τα δεδομένα που θα μαζευτούν από αυτή τη σύντομη περίοδο δοκιμών θα αποδειχτούν ιδιαίτερα σημαντικά για ολόκληρη την αγωνιστική σεζόν. Η Bridgestone θα βοηθήσει τους αναβάτες να επιλέξουν το ελαστικό που ταιριάζει με το στυλ τους και τις εκάστοτε συνθήκες και ιδιαίτερα τους rookies, που έχουν περιορισμένη εμπειρία σε τέτοια θέματα, στη Μεγάλη Κατηγορία.

 

Tohru Ubukata – Επικεφαλής Τμήματος Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone:

 

"Είμαι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των δοκιμών. Σε ότι αφορά τα ελαστικά, τα πήγαμε καλά τόσο στις επιδόσεις και στην πρόσφυση όσο και στην αντοχή. Είδαμε ότι τα ελαστικά μας συμπεριφέρονται καλά στις μοτοσυκλέτες όλων των διαφορετικών κατασκευαστών. Ο Jorge (Lorenzo) ολοκλήρωσε αρκετούς γύρους στο τέλος των δοκιμών πραγματοποιώντας πολύ σταθερούς χρόνους, κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

 

Επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε ελαστικά με τις ίδιες ακριβώς προδιαγραφές με το περσινό Grand Prix της Μαλαισίας, για να βοηθήσουμε τις ομάδες να ρυθμίσουν με μεγαλύτερη ευκολία τις μοτοσυκλέτες τους. Δουλέυουμε πολύ κοντά με όλες τις ομάδες και τους αναβάτες έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον περιορισμένο χρόνο που έχουν φέτος για δοκιμές."

Επόμενο άρθρο »

Φωτογραφίκό υλικό από τις πρώτες δοκιμές στη Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

ELIAS: Δυνατός και ενθουσιώδης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα