• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: "Προτεραιότητα για το 2010, η αποφυγή λαθών"
Αποφασιμένος να ελαττώσει τα λάθη του ο Ιταλός
Νέα 08/02/2010 - 10:36

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΛΑΤΤΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ Ο ΙΤΑΛΟΣ

 

Ο Valentino Rossi δήλωσε ότι το σημαντικότερο για τη σεζόν που ακολουθεί είναι να αποφευχθούν τα λάθη και τονίσε ότι θα είναι πολύ πιο προσεκτικός από ότι πέρσι. Ο Ιταλός κατέκτησε τον περσινό Τίτλο, επικρατώντας τελικά του team mate του, Jorge Lorenzo με 45 βαθμούς, παρά τις πτώσεις σε Le Mans, Donington Park και Indianapolis.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής δήλωσε ότι θέλει το 2010 να αποφύγει τέτοιες κακοτοπιές, σημειώνοντας ότι η πτώση του στην Indianapolis, ενώ καταδίωκε τον Ισπανό, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του.

 

"Η πίεση που ασκούν μεταξύ τους οι αντίπαλοι είναι πάντα πολύ υψηλή, κάθε χρόνο. Το 2009 έκανα 3 σημαντικά λάθη που θα μπορούσαν να μου έχουν στοιχίσει τον Τίτλο. Τουλάχιστον, σε δύο από αυτά υπάρχει η δικαιολογία ότι ήμουν σε βρεγμένη πίστα με slick ελαστικά", δήλωσε ο Rossi. "Παρόλα αυτά, η πτώση μου στην Indanapolis ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και θα έπρεπε να την έχω αποφύγει. Το 2010 θα προσπαθήσω να είμαι πολύ πιο συγκεντρωμένος, έτσι ώστε να αποφύγω τέτοια λάθη."

Lorenzo
Lorenzo

 

Βεβαίως, ο Rossi πέρσι δεν πλήρωσε ακριβά τις πτώσεις του, αφού και ο Lorenzo υπέπεσε σε παρόμοια λάθη στην Jerez, στο Donington, στο Brno και στο Phillip Island. Ο Ισπανός πάντως δήλωσε ότι με τον ανταγωνισμό σε τέτοιο επίπεδο τα λάθη και οι πτώσεις είναι αναπόφευκτα.

 

"Πιστεύω ότι πέρσι, με τέσσερις αναβάτες να πιέζουν τόσο δυνατά ήταν πραγματικά δύσκολο να ολοκληρώσεις έναν αγώνα και να αποφύγεις τα λάθη", δήλωσε από τη μεριά του ο δευτεραθλητής του 2009. "Είναι αλήθεια ότι πέρσι έκανα αρκετά λάθη, είτε στρατηγικής είτε λόγω έλλειψης συγκέντρωσης. Όπως και να έχει είμαι ικανοποιημένος από την περσινή χρονιά μου."

Fiat Yamaha
Fiat Yamaha

 

Ταυτόχρονα, ο Lorenzo εκτιμάει ότι οι κακές εκκινήσεις είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από τα λάθη που γίνονται μέσα σε έναν αγώνα: "Σίγουρα οι εκκινήσεις μου δεν είναι οι καλύτερες και πρέπει να βελτιωθούν! Όλο το χειμώνα έκανα εντατική προπόνηση ώστε να βελτιώσω αυτή την πτυχή της οδήγησής μου, διότι αν ξεκινήσεις καλά τον αγώνα μπορείς να αποφύγεις πολλά προβλήματα", ολοκλήρωσε ο Ισπανός.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Επίσκεψη στην Ταϊλάνδη

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Πιο επιθετικός το 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα