• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΔΟΚΙΜΕΣ SEPANG: Επιστροφή στη δράση!
Οι ομάδες ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη Μαλαισία
Νέα 30/01/2010 - 09:27

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ

 

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή στις πίστες για το 2010, θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα με τις δοκιμές της Sepang. Στην πίστα της Μαλαισίας, έχουν προγραμματίσει να βρεθούν στις 3-5 Φεβρουαρίου 17 αναβάτες που θα συμμετέχουν φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Την Τετάρτη, στην πίστα θα μπούνε αποκλειστικά αναβάτες δοκιμών, ενώ οι αναβάτες του MotoGP θα δοκιμάσουν τις μοτοσυκλέτες τους στην πίστα της Μαλαισίας την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο Πρωταθλητής του 2009, Valentino Rossi και ο team mate του και δεύτερος στο Πρωτάθλημα, Jorge Lorenzo θα συνεχίσουν να δουλεύουν πάνω στην τελευταία έκδοση της Yamaha M1, που πρωτοεμφανίστηκε στις δοκιμές της Valencia, τον προηγούμενο Νοέμβριο. Προς το παρόν οι δύο αναβάτες έχουν δηλώσει ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της M1 τους, ειδικά σε ότι αφορά την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας και την απόκριση του γκαζιού.

 

Το HRC επίσης θα βρεθεί στην Sepang, με τους Dani Pedrosa και Andrea Dovizioso να παρουσιάζονται ανυπόμονοι να εκτιμήσουν το επίπεδο των εργοστασιακών Repsol Honda. Ο Pedrosa έχει δηλώσει ότι θέλει μεγαλύτερη σταθερότητα από τη μοτοσυκλέτα, ενώ ο Dovizioso θέλει να δει την εξέλιξη στο πλαίσιο και στα ηλεκτρονικά βοηθήματα. Βεβαίως, παρούσα θα είναι και η ομάδα της LCR Honda, με τον Randy De Puniet να δηλώνει ιδιαίτερα ενθουσιώδης για την καινούρια του μοτοσυκλέτα, που φέτος θα είναι πολύ κοντά στις προδιαγραφές των αντίστοιχων εργοστασιακών.

 

Η Ducati παρουσίασε την Desmosedici GP10 στις αρχές Ιανουαρίου, με τους αναβάτες της Casey Stoner και Nicky Hayden θα έχουν στη διάθεσή τους έναν εντελώς ανασχεδιασμένο κινητήρα. Παράλληλα με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, αναμένονται στην Sepang και οι αντίστοιχες δορυφορικές των Pramac Racing, με τους Aleix Espargaró και Mika Kallio, και Aspar, με τον rookie Héctor Barberá.

 

Η ομάδα της Rizla Suzuki έχει δουλέψει σκληρά μέσα στο χειμώνα για να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική GSV-R και στην Sepang θα φανεί αν η δουλειά τους ήταν σε σωστή κατεύθυνση. Η ομάδα θα αγωνιστεί φέτος με αναβάτες τους Loris Capirossi και τον rookie Álvaro Bautista, που αμφότεροι έχουν εκφράσει την ανυπομονησία τους για την έναρξη των δοκιμών.

 

Ένας ακόμα συνδυασμός έμπειρου αναβάτη με rookie είναι αυτός της αμιγώς Ιταλικής ομάδας San Carlo Honda Gresini. Ο Marco Melandri, νικητής σε Grand Prix και ο Marco Simoncelli, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250GP, το 2008, αναμένεται να αποτελέσουν ένα δυνατό δίδυμο για το 2010 πάνω στις δορυφορικές RC212V. Παρούσα επίσης στην Sepang θα είναι και η ομάδα της Interwetten Honda MotoGP. Τέλος, με αμιγώς Αμερικάνικο χρώμα εμφανίζεται η ομάδα της Monster Yamaha Tech3, που θα παραταχτεί φέτος με το φοβερό rookie Ben Spies, δίπλα στον πολύπειρο Colin Edwards. Και οι δύο Αμερικάνοι αναβάτες έχουν σοβαρούς στόχους για φέτος και θα δώσουν μεγάλη βάση στις πρώτες δοκιμές του 2010.

Επόμενο άρθρο »

FB CORSE: Πλάνα για νέο αναβάτη

« Προηγούμενο άρθρο

ΜΟΤΟ2: Η Tech3 εμπιστεύεται απόλυτα τους αναβάτες της

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα