• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LAMBRETTA: Επιστρέφει στους αγώνες
Η επιστροφή ενός θρυλικού ονόματος
Νέα 29/01/2010 - 08:06

Το θρυλικό όνομα της Lambretta αναμένεται να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ταχύτητας μετά από απουσία σχεδόν 60 χρόνων. Το πρόσφατα αναδιαμορφωμένο τμήμα motosport της Lambretta Reparto Corse προετοιμάζει τη συμμετοχή της εταιρίας στα 125GP, με δύο μοτοσυκλέτες. Για πρώτος αναβάτης, έχει ήδη ανακοινωθεί ο Ιταλός Marco Ravaioli.

 

"Είναι μια υπέροχη μέρα για την Lambretta και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό το στόχο για περισσότερα από 2 χρόνια", δήλωσε ο υπεύθυνος marketing της εταιρίας, John Scully. "Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την επιστροφή μας στις πίστες και μάλιστα σε ένα τόσο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα όσο τα 125GP. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πως θα μπορέσουμε να κινηθούμε απέναντι σε παραδοσιακούς και καθιερωμένους κατασκευαστές."

 

"Είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε, εξελίσσοντας νικηφόρα αγωνιστική τεχνολογία, που αργότερα θα περάσει και στις μοτοσυκλέτες παραγωγής μας. Θέλουμε να ξανακάνουμε τα scooter της Lambretta τα πιο καινοτόμα και ευρηματικά στην αγορά", ολοκλήρωσε ο Scully.

 

Η Lambretta Reparto Corse δημιουργήθηκε από τις στάχτες της παλιάς ομάδας Loncin και θα διευθύνεται από τον Nicola Casadei, με έδρα την Bologna. Η μοτοσυκλέτα θα χρησιμοποιεί ολοκαίνουριο κινητήρα και πλαίσιο.

 

Η Lambretta αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1953, παρότι τα scooter της συμμετείχαν με επιτυχία σε αγώνες μέχρι και το 1990. Η επιστροφή της Lambretta στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα συνδυαστεί με την έναρξη της παραγωγής της πρώτου καινούριας γκάμας scooter της Ιταλικής εταιρίας, από το 1970.

Επόμενο άρθρο »

DOVIZIOSO: Επιθυμεί να συμβάλλει στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας

« Προηγούμενο άρθρο

FERRARI KAΛΕΙ ROSSI!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα