• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
"CHARGE": Η νέα ταινία του Mark Neale
Documentary για τους αγώνες μηδενικών εκπομπών
Νέα 25/01/2010 - 08:48

Κάντε κλικ να δείτε απόσπαμα από την documentary

 

O Mark Neale ξαναχτυπά. Μετά τα καταπληκτικά "Faster" και "The Doctor, the Tornado and the Kentucky Kid", ο γνωστός σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα νέο documentary, ονόματι "Charge" (φόρτιση) σχετικά με τους αγώνες ΤΤΧGP. Πρόκειται για το Πρωτάθλημα μηδενικών εκπομπών, όπου χρησιμοποιούνται μοτοσυκλέτες κινούμενες με ηλεκτρική ενέργεια. Στόχος φυσικά είναι η εκμηδένιση των ρύπων και η προστασία του περιβάλλοντος.

 

Εδώ και κάποιο καιρό, οι καλύτερες ομάδες του χώρου μαζεύονται κάθε χρόνο για να αγωνιστούν στη θρυλική ορεινή διαδρομή του Isle of Man TT, παράλληλα με τον κανονικό αγώνα. Αν και αρκετός κόσμος είναι επιφυλακτικός κατά πόσο οι καινούριες αυτές κατασκευές με τον περίεργο ήχο είναι σε θέση να αντικαταστήσουν τους παραδοσιακούς αγώνες μοτοσυκλέτας, οι κατασκευαστές τους επιμένουν ότι είναι το μέλλον.

TTX GP 2
TTX GP 2

 

Με τις προδιαγραφές ρύπων να γίνονται όλο και πιο αυστηρές και το πετρέλαιο να μην είναι απεριόριστο, όλα δείχνουν πως σε βάθος χρόνου ενδέχεται ακόμα και οι μελλοντικοί αστέρες του MotoGP να δίνουν τις μάχες τους με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες. Αυτή πάντως η προοπτική είναι αρκετά μακροπρόθεσμη και προς το παρόν μπορούμε να συγκεντρωθούμε στο film του Mark Neale.

 

Κρίνοντας από τις δύο προηγούμενες δουλειές του σχετικά με τα MotoGP, μπορούμε να υποθέσουμε το υψηλό του επίπεδο. Ο Neale έχει αποδείξει ότι ξέρει να κάνει μοτοσυκλετιστικά documentaries που απευθύνονται σε ευρύ κοινό, ενώ την αφήγηση και πάλι έχει αναλάβει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ewan McGregor. Αν και η ιδέα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, η συγκεκριμένη δουλειά σίγουρα παρουσιάζει ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να τη δούμε στις αίθουσες.

Επόμενο άρθρο »

DONINGTON: Φως στο τούνελ

« Προηγούμενο άρθρο

ΗΟPKINS: Απομακρύνεται από τα MotoGP, πλησιάζει τα ΑΜΑ Superbikes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα