• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: 99% θα είμαι στην Petronas!
Ακόμα όμως δεν έχω υπογράψει τίποτα
Νέα 16/07/2020 - 10:10

Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί το τεστ στην Jerez και πρόλαβαν να διαρρεύσουν «φήμες» ότι ο Valentino Rossi έχει ήδη υπογράψει με την ομάδα της Petronas.

 

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τις δοκιμές, αρνήθηκε ότι έχει υπογράψει συμβόλαιο, ωστόσο παραδέχτηκε ότι κατά 99% θα αγωνίζεται με την Petronas το 2021.

 

«Οι φήμες αυτές δεν είναι αληθινές. Όμως είμαστε πολύ κοντά. Θέλω να συνεχίσω και το 2021. Υπάρχουν μερικές ακόμα λεπτομέρειες να διευθετηθούν, ειδικά για τα παιδιά που θέλω να έρθουν μαζί μου».

 

«Ωστόσο κατά 99% θα αγωνίζομαι με την Petronas το 2021 ακόμα κι αν ακόμα δεν έχουμε υπογράψει τίποτα».

 

Το χτεσινό τεστ της Jerez ήταν το πρώτο μετά τις δοκιμές του Qatar τον Φεβρουάριο, με τον Valentino να μην έχει μείνει ποτέ στην καριέρα του εκτός δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα!

 

«Δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο… για τόσο πολύ να μην είμαι στη μοτοσυκλέτα μου ή να μην έχουμε Αγώνες. Στην αρχή ήταν βαρετά. Μετά όμως ήταν όλο και καλύτερα που ήμουν με φίλους, με την οικογένειά μου, με την κοπέλα μου».

 

«Ήταν μια περίοδος για να σκεφτώ και για το μέλλον μου και ήξερα ότι αν ήθελα να συνεχίσω έπρεπε να κάνω μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να είμαι προετοιμασμένος για το 2021. Στο τέλος αποφάσισα ότι αυτό ήταν που ήθελα».

 

Ο Rossi θα έχει ως ομόσταυλό του τον «μαθητή» του Franco Morbidelli, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομάδα της Petronas.

 

Τη θέση του στην Yamaha θα πάρει ο Fabio Quartararo, ο οποίος μαζί με τον Maverick Vinales ήταν στις δυο πρώτες θέσεις των δοκιμών στην Jerez.

 

«Ήταν πολύ σημαντικό αυτό το τεστ μετά από μια τόσο μεγάλη περίοδο απραξίας», συνέχισε να λέει ο Valentino. «Η αίσθηση του να επιστρέφεις στην πίστα και στη μοτοσυκλέτα ήταν φανταστική».

 

«Ήταν καλή μέρα… ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά είχαμε ένα μαλακό ελαστικό για να κάνουμε επίθεση στο χρονόμετρο. Το έβαλα το πρωί και τελικά είμαι 5ος στα συνδυασμένα».

 

«Το απόγευμα δοκιμάσαμε κάποια άλλα ελαστικά           , αλλά με τις υψηλές θερμοκρασίες δυσκολευτήκαμε και ο ρυθμός μου δεν ήταν φανταστικός. Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά είναι θετικό ότι επιστρέψαμε στη μοτοσυκλέτα».

 

Το τεστ, όπως και οι δυο πρώτοι Αγώνες της χρονιάς, έγινε κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που ειδικά για τον Rossi – τον οποίο «κυνηγούν» σε όποια πίστα κι αν βρίσκεται – δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό.

 

«Από τη μια είναι πιο δύσκολο επειδή συνεχώς πρέπει να φοράς μάσκα, από την άλλη όμως είναι πιο ήσυχα. Δεν έχει πολύ κόσμο!».

 

«Για μένα προσωπικά αυτό είναι απίστευτο, επειδή μπορώ και περπατάω στο paddock για πρώτη φορά μετά το 1997! Υπό αυτή την έννοια είναι πιο χαλαρά τα πράγματα».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Με το μυαλό στον Αγώνα!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Brembo στο MotoGP του 2020

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα