• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Stoner: «Αξίζει το Πρωτάθλημα ο Rossi»
Πέρσι στο Motegi στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Φέτος, στην ίδια πίστα και με τον ίδιο αντίπαλο (Valentino Rossi), ετοιμάζεται να παραδώσει το στέμμα του.
Νέα 25/09/2008 - 00:00
Πέρσι στο Motegi στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Φέτος, στην ίδια πίστα και με τον ίδιο αντίπαλο (Valentino Rossi), ετοιμάζεται να παραδώσει το στέμμα του.

Ο λόγος για τον Casey Stoner που ένα χρόνο μετά την σπουδαία επιτυχία του επιστρέφει στον τόπο του ...εγκλήματος. Μπορεί φέτος οι συνθήκες να μην ευνοϊκές, ωστόσο δεν χάνει το κουράγιο του.

Παραδέχεται ότι οι πιθανότητες να ανατραπεί η κατάσταση -βρίσκεται στο -87 από τον Rossi με τέσσερις αγώνες να απομένουν μέχρι τη λήξη της σεζόν- είναι μηδαμινές και αναγνωρίζει την ανωτερότητα του αντιπάλου του. .

«Με τόσο μεγάλη διαφορά είναι σχεδόν αδύνατον να χάσει το Πρωτάθλημα ο Valentino. Μπορεί να το κατακτήσει εδώ, ακόμα όμως και στην Αυστραλία, στον αγώνα της πατρίδας μου να το πάρει, δεν θα με πειράξει καθόλου», σχολίασε ο Αυστραλός αναβάτης της Ducati Marlboro και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι έκανε μια τρομερή χρονιά. Όταν εμείς κάναμε λάθη, αυτός είχε τον έλεγχο της κατάστασης. Το αξίζει πραγματικά και δεν έχει καμία σημασία το που θα το κατακτήσει».

Πέρσι, σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από τις εναλλαγές των καιρικών συνθηκών, τερμάτισε στην έκτη θέση εξασφαλίζοντας τον τίτλο μιας και ο Rossi, λόγω προβλημάτων που αντιμετώπισε με τον «πνευματικό» κινητήρα, ήταν μόλις 13ος.

«Χάρη στην έκτη θέση που πήρα στέφθηκα Πρωταθλητής, αλλά κάθε άλλο παρά ευχαριστημένος ήμουν από το αποτέλεσμα γιατί περίμενα να τα πάω καλύτερα. Φέτος περιμένουμε ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Η Ducati έχει πολύ καλή παράδοση στο Motegi καθώς τα τρία τελευταία χρόνια μετράει ισάριθμές νίκες. Μόνο που οι νίκες αυτές ήρθαν με αναβάτη τον Loris Capirossi που πλέον βρίσκεται στην Rizla Suzuki.

O Αυστραλός είναι αποφασισμένος να κλείσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη σεζόν. Τα πράγματα πάντως δεν θα είναι απλά κυρίως λόγω του παλιού τραυματισμού του στο σκαφοειδές που τον ταλαιπωρεί. Σε περίπτωση που η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα, τότε είναι πολύ πιθανό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος. Προς το παρόν πάντως τα πράγματα είναι καλύτερα όπως λέει και ο ίδιος: «Η κατάσταση έχει βελτιωθεί θεαματικά τις τελευταίες 3-4 μέρες. Θα δούμε αύριο τι θα γίνει που θα ανέβω στη μοτοσυκλέτα. Όπως και να χει πάντως είμαι πολύ χαρούμενος από τη βελτίωση και ελπίζω ότι θα τρέξω στον αγώνα χωρίς να αντιμετωπίσω πρόβλημα γιατί η αλήθεια είναι ότι με δυσκολεύει αρκετά στις κινήσεις».

Το 2009 ο Nicky Hayden θα κυνηγήσει το ...italian dream. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006 θα συνεχίσει την καριέρα του στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati και μαζί με τον Stoner αναμένεται να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο.

«O Nicky είναι ένας πού δυνατός αναβάτης και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στην εξέλιξη της Desmosedici του 2009. Είμαστε φίλοι εδώ και καιρό και ελπίζω ότι θα ανέβουμε στο βάθρο μαζί πολλές φορές. Έχουμε πολύ καλή επικοινωνία και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μια ομάδα. Σίγουρα δεν θα υπάρχει κανένας τοίχος ανάμεσά μας μέσα στο box της ομάδας. Σε ό,τι αφορά τώρα στην προσαρμογή του στη μοτοσυκλέτα, πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα γιατί δεν τον πολυνοιάζει αν η μοτοσυκλέτα κουνάει. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι όπως και γω, έχει μεγάλη πείρα στους αγώνες dirt track», τόνισε ο Stoner.

Επόμενο άρθρο »

Την M1 του 2009 θα δοκιμάσει ο Rossi τη Δευτέρα 29/9

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτο match point για τον Rossi

Χορηγοί