• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Την M1 του 2009 θα δοκιμάσει ο Rossi τη Δευτέρα 29/9
Μια πρώτη γεύση από την Yamaha YZR-M1 του 2009 θα πάρει τη Δευτέρα 29/9 ο Valentino Rossi.
Νέα 26/09/2008 - 00:00
Μια πρώτη γεύση από την Yamaha YZR-M1 του 2009 θα πάρει τη Δευτέρα 29/9 ο Valentino Rossi.

Μια μέρα μετά τον αγώνα το ιαπωνικό GP στο οποίο πιθανότατα θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του όγδοου Πρωταθλήματος της καριέρας του ο Doctor θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει για πρώτη φορά την μοτοσυκλέτα του 2009.

Οι δοκιμές θα γίνουν το πρωί της Δευτέρας στην πίστα Μotegi, ενώ το βράδυ θα αναχωρήσει με προορισμό την πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία όπου στις 5 Οκτωβρίου διεξάγεται ο επόμενος αγώνας.

«Εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία ότι βρισκόμαστε στην Ιαπωνία, η Yamaha ήθελε να πάρει κάποιες πληροφορίες από τον Valentino για κάποια εξαρτήματα που ενδεχομένως να βρίσκονται και στη μοτοσυκλέτα του 2009. Είμαστε απασχολημένοι με την κατασκευή του πρωτότυπου του 2009 το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις χειμερινές δοκιμές αρχής γενομένης από τη Βαλένθια, μετά τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Είναι λοιπόν μια καλή ευκαιρία για τον Valentino να πάρει μια πρώτη γεύση και να δει αν οι μηχανικοί βρίσκονται στο σωστό δρόμο ή όχι», είπε ο team-manager της ομάδας του Rossi, Davide Brivio και πρόσθεσε: «Σε κάθε αγωνιστικό τμήμα η εξέλιξη του κινητήρα δεν σταματά ποτέ. Πρέπει πάντα λοιπόν να προσπαθείς να βελτιώσεις την απόδοση του κινητήρα, αλλά και του πλαισίου. Αλλάξαμε προμηθευτή ελαστικών φέτος και σε κάποιες περιπτώσεις είμαστε στο όριο με τις επιλογές που έχουμε στο set-up».

Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι ελαστικά και στη διαφαινόμενη επιβολή μονομάρκας από το 2009, ο Brivio τόνισε: «Η μοτοσυκλέτα απέδειξε ότι είναι ανταγωνιστική με όλα τα λάστιχα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε περισσότερες ρυθμίσεις για κάθε ενδεχόμενο. Η εξέλιξη δεν είναι για τα λάστιχα της Bridgestone, αλλά για να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα συνολικά. Μπορούμε να πούμε ότι η φετινή μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε πάνω στα λάστιχα της Michelin γιατί δεν είχαμε δεδομένα για την Bridgestone. Η μοτοσυκλέτα ήταν καλή και με τις δυο μάρκες των ελαστικών και το ίδιο πρέπει να συμβεί και για το 2009. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πια θα είναι η κατάσταση όσον αφορά στα λάστιχα, όμως όπως και να χει η Μ1 πρέπει να είναι καλή ως βάση και μετά το set-up και οι ρυθμίσεις θα την κάνουν ταιριαστή για οποιοδήποτε λάστιχο».

Στο μεταξύ, ο Rossi επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να παίρνει μέρος στον τελευταίο αγώνα του WRC, το Ράλι Μ. Βρετανίας που διεξάγεται στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Έχω αρκετά βαρύ πρόγραμμα για τον Νοέμβριο. Στα μέσα του μηνός θα πάρω μέρος στο Ράλι της Monza, μετά θα κάνω δοκιμές στη Jerez και στα τέλη Νοέμβρη θα βρεθώ στη Μ. Βρετανία για να τρέξω στον αγώνα Ράλι», είπε ο 29χρονος αναβάτης ο οποίος δεν γνωρίζει ακόμα με τι αυτοκίνητο θα τρέξει: «Έχω διαβάσει ότι θα οδηγήσω ένα Ford, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Θα είναι ή Ford ή Subaru. Θέλω να κάνω δοκιμές στο χώμα πριν τον αγώνα, αλλά αυτό εξαρτάται από το τι αυτοκίνητο θα έχω στη διάθεσή μου. Νομίζω όμως ότι ίσως κάνω δοκιμές μια εβδομάδα πριν τον αγώνα».

Όσο για το τι περιμένει από τον αγώνα; «Πρώτος στόχος είναι να τερματίσω και αυτό δεν είναι εύκολο πράγματα. από κει και πέρα, στη Νέα Ζηλανδία είχε τερματίσει στην 11η θέση, οπότε στη Μ. Βρετανία θα προσπαθήσω να μπω στη δεκάδα».

Επόμενο άρθρο »

Tα ρόστερ του 2009!

« Προηγούμενο άρθρο

Τραυματίας χωρίς να το ξέρει ο de Puniet!

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA