• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FB CORSE: Απόφαση για συμμετοχή σε όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος
Η Ιταλική ομάδα πιο φιλόδοξη από ποτέ
Νέα 10/01/2010 - 09:38

Η FB Corse επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα MotoGP, του 2010 με ακόμα πιο φιλόδοξα σχέδια από ότι αρχικά φαινόταν. Όταν  εγινε γνωστή η διάθεση για συμμετοχή της Ιταλικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Σεπτέμβριο του 2009, η είδηση αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και επιφυλάξεις.

 

Οι περισσότεροι πίστευαν ότι η μικρή ομάδα δε θα καταφέρει να δώσει το παρόν στο grid του ερχόμενου Πρωταθλήματος. Επίσης, υπήρχαν αρκετές αμφιβολίες κατά πόσο ο κινητήρας που θα χρησιμοποιούσε η FB Corse, θα μπορούσε να αποδειχτεί ανταγωνιστικός. Πρόκειται για έναν τρικύλινδρο εν σειρά, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την Oral Engineering, τον οποίο η BMW σκόπευε να χρησιμοποιήσει για το αγωνιστικό της project στα MotoGP.

 

Παρόλα αυτά, με την έναρξη του Πρωταθλήματος να πλησιάζει, η συμμετοχή της FB Corse φαίνεται όλο και πιθανότερη να πραγματοποιηθεί. Η ομάδα είχε ανακοινώσει αρχικά, ότι αναβάτης της για το 2010 θα ήταν ο πρώην αναβάτης των Suzuki και Kawasaki, στα MotoGP, John Hopkins. Όμως, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από τον manager του Αμερικάνου, ο οποίος τόνισε ότι ακόμα δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο και ότι τα πάντα βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.

FB Corse 2
FB Corse 2

 

Το σίγουρο πάντως είναι ότι το ρόλο του αναβάτη δοκιμών θα αναλάβει ο θρυλικός Luca Cadalora, πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125cc και τα 250cc και νικητής στα 500cc. Ο 46χρονος Ιταλός έδειξε εξ αρχής ενδιαφέρον για το φιλόδοξο project της FB Corse και συμφώνησε να πραγματοποιήσει το πρώτο shakedown της μοτοσυκλέτας, σε μερικές εβδομάδες στην πίστα της Vallelunga. 

FB Corse 3
FB Corse 3

 

Πάντως, οι στόχοι της ομάδας φαίνονται τώρα πολύ πιο φιλόδοξοι από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί. Μιλώντας στο έγκυρο website, GPOne.com, ο επικεφαλής της Ιταλικής ομάδας, Andrea Ferrari επιβεβαίωσε την πρόθεση της FB Corse να ακολουθήσει ολόκληρο το πρόγραμμα των MotoGP για το 2010, ξεκινώντας από τις δοκιμές του Qatar στις 17-19 Μαρτίου, με προοπτική συμμετοχής και στους 18 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αρχικά, η ομάδα είχε ανακοινώσει ότι θα τρέξει σε λίγους αγώνες στην Ευρώπη, με wildcard συμμετοχή, όμως φαίνεται ότι οι Ιταλοί αποφάσισαν να αλλάξουν τους στόχους τους, ακολουθώντας κανονικά το αγωνιστικό πρόγραμμα.

 

Η ομάδα δε θα συμμετέχει στις δοκιμές του Φεβρουαρίου στην Sepang, προτιμώντας αντ' αυτού να κάνει ιδιωτικές δοκιμές στην Ισπανία. "Προτιμάμε να μείνουμε στην Ευρώπη για να είμαστε πιο κοντά στη βάση μας, όσο εξελίσσουμε τη μοτοσυκλέτα. Σε αυτό το στάδιο, δε θα ήταν καλή επιλογή να πάμε στη Μαλαισία", δήλωσε ο Ferrari.

FB Corse 4
FB Corse 4

 

Το project πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Ιανουαρίου, στην Ιταλία, με την παρουσία του John Hopkins, ως επίσημου αναβάτη της ομάδας, τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Σύμφωνα με τον Ferrari, ο Αμερικάνος θα παραμείνει στην Ιταλία με την ομάδα, για ολόκληρο τον Ιανουάριο.

 

Τα παραπάνω νέα είναι πραγματικά ευχάριστα, καθώς οι ιδιωτικές συμμετοχές είναι πάντα καλοδεχούμενες στο grid και ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της FB Corse. Όμως, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί μια πολύ σημαντική παράμετρος. Η χρηματοδότηση μιας ομάδας MotoGP είναι μια ιδιαίτερα δαπανηρή υπόθεση, ειδικά όταν αυτή πρόκειται να ακολουθήσει ολόκληρο το αγωνιστικό πρόγραμμα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Εντύπωση λοιπόν, προκαλεί το γεγονός ότι η Ιταλική ομάδα δεν έχει αναφέρει ακόμα τίποτα για τους σπόνσορές της και τους χρηματοδότες της. Όπως και να έχει, αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις αυτού του ιδιαίτερα φιλόδοξου, ιδιωτικού, αγωνιστικού project.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Επίσκεψη στην έκθεση Auto Expo του Δελχί

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτιά στα ...κόκκινα. Όλα έτοιμα για το Wrooom 2010

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα