• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SPIES: Γρήγορος από τον πρώτο αγώνα.
Υψηλές απαιτήσεις για τον Τεξανό rookie.
Νέα 31/12/2009 - 09:35

Το αφεντικό της ομάδας Monster Yamaha Tech 3, Herve Poncharal εκτιμά ότι ο Ben Spies έχει ότι χρειάζεται για να διακριθεί άμεσα στο Πρωτάθλημα MotoGP και να σπάσει την κυριαρχία της τετράδας Rossi, Lorenzo, Pedrosa, Stoner. Η αλήθεια είναι ότι μετά την κατάκτηση του φετινού Πρωταθλήματος WSBK, που συνοδεύτηκε από καταπληκτικές εμφανίσεις στον αγώνα και τις δοκιμές της Valencia, όλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στο νεοφερμένο Αμερικάνο και οι απαιτήσεις από εκείνον έχουν ανέβει κατακόρυφα.

 

Ο Pocharal πρόσθεσε ότι το να επαινεί συνεχώς τον Spies είναι κάτι εύκολο, αλλά ταυτόχρονα εξήγησε γιατί έχει τόσο υψηλές προσδοκίες από τον Τεξανό, για το 2010: "Είναι ιδιαίτερα εύκολο να πω ότι ο Ben είναι ένας εκπληκτικός αναβάτης και ένα τεράστιο ταλέντο. Αυτό έχει ειπωθεί ήδη αρκετές φορές. Αυτό που μπορώ προσωπικά να προσθέσω είναι ότι μου αρέσει πολύ το πως προσεγγίζει τα πράγματα. Παρότι έχει ιδιαίτερα εντυπωσιακό βιογραφικό και κατορθώματα να επιδείξει είναι πολύ προσγειωμένος και ταπεινός. Ακούει οτιδήποτε του λέει κάποιος και προσπαθεί να καταλάβει τί χρειάζεται για να κινηθεί γρηγορότερα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσπαθεί αυτός να προσαρμοστεί και όχι να φέρει τη μοτοσυκλέτα κοντά στο οδηγικό του στυλ", δήλωσε ο Γάλλος.

 

"Ο Ben καταλαβαίνει ότι τα MotoGP είναι διαφορετικά από ότι είχε οδηγήσει μέχρι τώρα. Έχουν πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε ότι αφορά το πλαίσιο τον κινητήρα και τα ελαστικά. Είναι πάντως σα σφουγγάρι, απορροφά ότι ακούει και μαθαίνει και νομίζω ότι θα διακριθεί εύκολα. Επίσης, έχει την πλήρη στήριξη της Υamaha και πρόσβαση στα δεδομένα και την τηλεμετρία του Colin, του Valentino και του Jorge. Επίσης συνεργάζεται άψογα με τους μηχανικούς της Ohlins, της Brembo και της Bridgestone. Και δε γεννάται θέμα ότι όλοι στην ομάδα της Tech 3, θα κάνουν τα πάντα για να τον βοηθήσουν", συμπλήρωσε ο Poncharal.

 

"Βλέποντας τις επιδόσεις του στον αγώνα της Valencia, αλλά και στις δοκιμές που ακολούθησαν, κατάλαβα ότι ο Ben μπορεί να διακριθεί από τον πρώτο αγώνα. Το 2010 θα είναι η rookie χρονιά του, αλλά αυτό πιστεύω ότι δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει καλά αποτλέσματα. Επίσης, περιμένω ο Colin να αποτελέσει μια δυνατή πρόκληση για τον Ben. Με τον Colin είχαμε κάποια βάθρα και πιστεύω ότι σε πρώτη φάση ο στόχος του Ben θα είναι να ξεπεράσει τις επιδόσεις του team mate του", συνέχισε ο Poncharal.

 

Βεβαίως, ένα βάθρο σημαίνει ότι ο Ben Spies θα πρέπει να νικήσει δύο τουλάχιστον από την τετράδα των πρωτοπόρων, ο οποίοι έχουν νικήσει όλων πλην τριών αγώνων, από το 2007 που ξεκίνησε η εποχή των 800cc. "Ξέρω ότι οι τέσσερις πρώτοι έχουν χαρακτηριστεί "εκτός συναγωνισμού", ή ακόμα και "εξωγήινοι", κάτι που ισχύει στην παρούσα φάση. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι ανάμεσα στους rookies του 2010 υπάρχουν αναβάτες που θα μπορέσουν σύντομα να ακολουθήσουν το ρυθμό των τεσσάρων. Πιστεύω ότι ο Ben είναι ένας από αυτούς τους αναβάτες – και μάλιστα όχι ο μοναδικός. Έχει ότι χρειάζεται για να καθιερωθεί στην elite των MotoGP", ολοκλήρωσε ο Γάλλος.

Επόμενο άρθρο »

ΑΟΥΑΜΑ: Νέο νούμερο, εμπνευσμένο από τον Daijiro Kato.

« Προηγούμενο άρθρο

VALE SHOW: Οι πανηγυρισμοί και τα σκετσάκια.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα