• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: «Κολακευμένος, αλλά δεν μπορώ να τρέξω στο Le Mans!»
Ο Ιταλός ανέβαλε τα πλάνα του για συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα του Le Mans και δεν πρόκειται να τρέξει ούτε στο Ράλι του Μεξικό...
Νέα 27/12/2009 - 14:00

Το όνειρο μπορεί να περιμένει... Ο Valentino Rossi Μέσω του εκπροσώπου του ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να λάβει μέρος στις 24 Ώρες του Le Mans το 2010 λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος.

Από τα χιονισμένα βουνά όπου βρίσκεται με την παρέα του για σκι και για χαλάρωμα ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έβαλε ένα τέλος στη φιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα μέσα από γαλλικές και ιταλικές εφημερίδες για συμμετοχή του στον θρυλικό αγώνα αντοχής.

Θα πρέπει να πούμε πάντως ότι όλη η φιλολογία σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει ο Rossi στις 24 Ώρες του Le Mans δεν είναι αποκύημα της φαντασία τως δημοσιογράφων καθώς ο ίδιος παραδέχθηκε στο περιθώριο του Motor Show της Bologna ότι είναι κάτιπου τον εξιτάρει και πως θα τον ενδιέφερε να το κάνει.

Το Σάββατο η γαλλική εφημερίδα L' Equipe ανέφερε ότι ο Jean Alesi θέλει να τρέξει με τον Ιταλό σούπερ σταρ στον αγώνα με μια Ferrari F430.

Το ρεπορτάζ μάλιστα έλεγε πως ο Γάλλος παλιός πιλότος της Formula 1 είναι πεπεισμένος ότι ο 30χρονος αναβάτης της Fiat Yamaha θα δεχθεί ευχαρίστως το κάλεσμά του μιας και επιθυμεί διακαώς να λάβει μέρος ίσως στον πιο φημισμένο αγώνα των μηχανοκίνητων σπορ.

Να όμως που ο Rossi απάντησε αρνητικά λέγοντας πως την περίοδο που διεξάγεται ο θρυλικός αγώνας αντοχής (12-13 Ιουνίου) το πρόγραμμά του είναι ιδιαίτερα βαρύ λόγω των συνεχόμενων αγώνων που υπάρχουν στα MotoGP.
/>Για την ακρίβεια μέσα στον Ιούνιο θα διεξαχθούν 3 GP (6/6 Mugello, 20/6 Silverstone και 26/6 Assen) κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο στόχο του που δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση του τίτλου του.

«Είμαι κολακευμένος από την πρόταση του Jean, αλλά δεν πρόκειται να πάρω μέρος στον αγώνα. O Ιούνιος είναι ο πιο απαιτητικός μήνας του Πρωταθλήματος με πολλές υποχρεώσεις καθώς υπάρχουν τρεις αγώνες στο πρόγραμμα και είναι αδύνατον να σκέφτομαι ότι μπορώ να πάρω μέρος στις 24 Ώρες», δήλωσε εκπρόσωπος του Valentino.

Απ' ότι φαίνεται όμως αυτή δε θα είναι η μοναδική δραστηριότητα που δεν θα γίνει από πλευράς Rossi μιας και τα αρχικά του πλάνα για συμμετοχή στο Ράλι Μεξικό (5-7/3)  ματαιώθηκαν.

«Ο Valentino δεν θα πάρει μέρος τελικά ούτε στο Ράλι Μεξικό γιατί ο αγώνας γίνεται πολύ κοντά στην έναρξη της σεζόν (11/4, Κατάρ) και επιπλέον εκείνη την περίοδο υπάρχουν και δοκιμές (17-19/3, Κατάρ). Η αλήθεια είναι ότι όταν ξεκινά η σεζόν ο Vale θέλει να είναι συγκεντρωμένος μόνο στα MotoGP. Γι' αυτό και αφήνει τη συμμετοχή του σε αγώνες ταχύτητας και Ράλι για το τέλος του Πρωταθλήματος», δήλωσε ο team-manager της ομάδας του Rossi, Davide Brivio.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.

« Προηγούμενο άρθρο

AOYAMA: "Η πορεία σε ένα Πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετική από μερικούς γύρους δοκιμών."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα