• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: Ανασκόπηση της φετινής χρονιάς.
Εκπληκτική η πρόοδος για το νεαρό Ισπανό.
Νέα 27/12/2009 - 10:34

Η δεύτερη σεζόν του Jorge Lorenzo στα MotoGP, ήταν μια σεζόν που οι φίλοι των αγώνων θα θυμούνται για αρκετό καιρό. Ο 22χρονος Ισπανός βελτιώθηκε αισθητά, από την περσινή, rookie χρονιά του, πιέζοντας ασφυκτικά τον πολυπρωταθλητή, Valentino Rossi, για τον Τίτλο.

 

O νεαρός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, ανεβαίνοντας με το καλημέρα, στο βάθρο του αγώνα στο Qatar και κερδίζοντας, το δεύτερο Grand Prix της χρονιάς στην Ιαπωνία. Η προσπάθεια του αναβάτη από την Mallorca, διακόπηκε από μια πτώση στην Jerez, έχοντας προηγουμένως κατακτήσει την pole position. Ήταν μια υπενθύμιση για τον Ισπανό, του πόσο λεπτή είναι η γραμμή ανάμεσα στο θρίαμβο και την αποτυχία, σε τόσο υψηλό επίπεδο.

 

Παρόλα αυτά, ο Lorenzo συνήλθε αμέσως, παίρνοντας την καρώ σημαία στον αγώνα της Γαλλίας, σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Ήταν μια αναμφισβήτητη απόδειξη του πλούσιου ταλέντου του, η οποία ακολουθήθηκε από πέντε βάθρα. Στην Ιταλία, ο Lorenzo τερμάτισε δεύτερος, μπροστά μάλιστα από τον Valentino Rossi, ενώ στην Catalunya ακολούθησε ίσως ο πιο συναρπαστικός αγώνας της χρονιάς. Το δίδυμο της Fiat Yamaha ενεπλάκη σε μια επική μάχη μέχρι και τον τελευταίο γύρο, όπου ο πραγματοποίησε ένα αδιανόητο προσπέρασμα, παίρνοντας και την καρώ σημαία. Ο Ισπανός πήρε τη δεύτερη θέση, καθώς και πολύτιμες εμπειρίες για τη μάχη του με τον Γιατρό.

Lorenzo 2
Lorenzo 2

 

Τα καλά αποτελέσματα συνέχισαν σε Assen, Laguna Seca και Sachsenring, όπου ο αναβάτης της Fiat Yamaha ανέβηκε στο βάθρο. Αντίθετα, o Lorenzo σημείωσε πτώση σε Donington και Brno, μένοντας σχετικά πίσω στην κούρσα του Πρωταθλήματος, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Ακολούθησε ο αγώνας της Indianapolis, όπου ο Ισπανός πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη του για φέτος.

Lorenzo 3
Lorenzo 3

 

Ο θρίαμβος συνεχίστηκε και στο Grand Prix της Πορτογαλίας, όπου ο Lorenzo πήρε και πάλι την καρώ σημαία, κρατώντας έτσι ψηλά τις ελπίδες του για διεκδίκηση του Τίτλου. Δυστυχώς για τον Ισπανό, μια πτώση στο Phillip Island έβαλε φρένο στη διεκδίκησή του για το Πρωτάθλημα του 2009. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με μια τρίτη θέση στον αγώνα της Valencia και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των αναβατών. Το φετινό ρεκόρ του Lorenzo ήταν τέσσερις νίκες και δώδεκα βάθρα.

 

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η φοβερή πρόοδος που σημείωσε ο νεαρός αναβάτης, στο μικρό χρονικό διάστημα,Lorenzo 4

Lorenzo 4
που βρίσκεται στη Μεγάλη Κατηγορία. Επίσης, είναι από τους λίγους διεκδικητές Πρωταθλήματος που έχουν πιέσει σε τέτοιο βαθμό τον Rossi, ενδεχομένως περισσότερο και από τους Biaggi και Gibernau. Ο Lorenzo έχει πολύ μέλλον μπροστά του και ήδη αρκετοί τον έχουν χρίσει μελλοντικό Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Από την πλευρά μας, να πούμε ότι μας έχει εντυπωσιάσει με την ανταγωνιστικότητα και την ωριμότητά του και επίσης, ότι μας έχει πείσει πως κατέχει το σθένος που απαιτείται για να πιέσει σοβαρά έναν αναβάτη του μεγέθους του Rossi. Το 2010, ο Ισπανός θα συνεχίσει στην ομάδα της Fiat Yamaha, με την αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτόν και στον Ιταλό team mate του να συνεχίζεται εντός και εκτός πίστας. Αναμένουμε την ερχόμενη χρονιά με μεγάλο ενδιαφέρον!

Επόμενο άρθρο »

AOYAMA: "Η πορεία σε ένα Πρωτάθλημα είναι πολύ διαφορετική από μερικούς γύρους δοκιμών."

« Προηγούμενο άρθρο

MORIWAKI: Συνεχίζεται η εξέλιξη στο πρωτότυπο της Moto2.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα