• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP 2019: Τελευταία στάση το GP της Valencia!
Αυλαία τέλους για τη φετινή σεζόν
Νέα 12/11/2019 - 10:50

Μετά από 4 Αγώνες στην Ασία και την Αυστραλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών επιστρέφει και πάλι στην Ευρώπη.

 

Επιστρέφει στην πίστα της Valencia, εκεί όπου παραδοσιακά κλείνει κάθε χρόνο η χρονιά, αλλά και ξεκινά η επόμενη με τις επίσημες δοκιμές.

 

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τον τελευταίο αυτό Αγώνα, θα είναι στο Πρωτάθλημα των ομάδων με την Repsol Honda και την Ducati να δίνουν τη μάχη για την 1η θέση.

 

Ο Marc Marquez είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά θέλει να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει το triple crown, ελπίζοντας ότι θα συμβάλλει με πολύτιμους βαθμούς και ο Jorge Lorenzo.

 

Ο τελευταίος θα μπει το πρωινό της Παρασκευής σε μια πίστα που τη γνωρίζει καλά και στην οποία έχει πανηγυρίσει αρκετές επιτυχίες στο παρελθόν.

 

Από την άλλη, όμως, τόσο ο Andrea Dovizioso όσο και ο Danilo Petrucci θα θελήσουν να τους σταματήσουν και να χαρίσουν τον Τίτλο στην Ducati.

 

Όμως αυτός που φτάνει στην Valencia γεμάτος αυτοπεποίθηση είναι ο Maverick Vinales!

 

Ο Ισπανός κέρδισε στην Μαλαισία και τώρα, στην Ricardo Tormo, μέσα στην πατρίδα του – και στην πίστα που το 2013 πήρε τον Τίτλο στην Moto3 – θέλει να κλείσει τη χρονιά με μια ακόμα νίκη.

 

Οι αντίπαλοί του οφείλουν να τον προσέξουν και περισσότερο από τους άλλους, ο Alex Rins!

 

Ο Alex θα τα δώσει όλα για να τερματίσει στην 3η θέση της βαθμολογίας, την οποία κρατά για την ώρα ο Maverick, όντας 7β μπροστά από τον Rins.

 

Στη μάχη για την 5η θέση είναι τρεις οδηγοί, με τον Danilo Petrucci να είναι 4β μπροστά από τον Fabio Quartararo και 10β από τον Valentino Rossi.

 

Ο Fabio έχει ήδη εξασφαλίσει τον Τίτλο στους Rookies, αλλά θα κυνηγήσει την 5η θέση και παράλληλα τον Τίτλο του καλύτερου Ανεξάρτητου οδηγού για φέτος.

 

Επιπλέον, δεν είναι και μικρό πράγμα το να καταφέρει να είναι στην 5άδα των πρώτων στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία!

 

Και μάλιστα μένοντας μπροστά από οδηγούς με Παγκόσμιους Τίτλους, όπως ο Jorge Lorenzo ή ο Valentino Rossi.

 

Ο τελευταίος ψάχνει ακόμα λύσεις με την Yamaha του στη φθορά του πίσω ελαστικού, ενώ φτάνει σε μια πίστα που σε γενικές γραμμές δεν παίρνει καλά αποτελέσματα.

 

Επιστρέφοντας στον Fabio, να σημειώσουμε ότι ο Γάλλος έχει 23β διαφοράς από τον Jack Miller και – εκτός απροόπτου – θα πάρει και αυτόν τον Τίτλο.

 

Τέλος, αξίζει να δούμε και πάλι τι θα καταφέρει να κάνει στην Ricardo Tormo ο Johann Zarco και πως θα κλείσει τη χρονιά πάνω στην RC213V.

 

Στην ΚΤΜ επιστρέφουν στην πίστα που πέρυσι, στο βρεγμένο, πήραν το πρώτο τους – και μοναδικό για την ώρα – βάθρο στην κατηγορία.

 

Ενώ στην Aprilia αρχίζουν ήδη και σκέφτονται τη νέα σεζόν, όταν και θα παρουσιάσουν την επαναστατική τους μοτοσυκλέτα.

 

Και η νέα σεζόν ξεκινά με το επίσημο τεστ των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας την Τρίτη, δυο ημέρες μετά τον Αγώνα της Κυριακής.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: Ζέστη και κρύο…

« Προηγούμενο άρθρο

2020: Χωρίς «φτερά» στο Phillip Island;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα