• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
2020: Χωρίς «φτερά» στο Phillip Island;
Επιστρέφουν οι έκτακτες συμμετοχές στην Moto2
Νέα 07/11/2019 - 10:33

Η Επιτροπή Αγώνων για το MotoGP πήρε ορισμένες αποφάσεις πριν από μερικές ημέρες, στην πίστα της Sepang και η επίσημη ανακοίνωσή τους ήρθε πριν λίγες ώρες.

 

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, ειδικά και μόνο στο GP της Αυστραλίας είναι δυνατόν να δούμε τις μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας χωρίς «φτεράκια».

 

Αυτή η αλλαγή έρχεται μετά τα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πίστα φέτος το Σάββατο, με τις δυνατές ριπές του ανέμου.

 

Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν ότι η μοτοσυκλέτα τους ήταν περισσότερο ασταθής με τα φτεράκια κι έτσι αποφασίστηκε να δοθεί επιλογή στους αναβάτες για του χρόνου.

 

Θα μπορούν να επιλέξουν – αν το θέλουν – να κρατήσουν τα «φτερά» στο φέρινγκ ή να τα απομακρύνουν.

 

Δεν είναι υποχρεωτικό και αυτή η παρέμβαση μπορεί να γίνει μόνο στο Phillip Island. Σε καμμία άλλη πίστα.

 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι όλα τα «φτερά» πρέπει να αφαιρεθούν και ότι γενικότερα δεν θα γίνουν άλλες αλλαγές στο φέρινγκ.

 

Κάτι άλλο που αποφασίστηκε ήταν να επιστρέψουν οι έκτακτες συμμετοχές στην Moto2 από το 2020, αλλά μόνο για τις υφιστάμενες ομάδες του Πρωταθλήματος.

 

Τέλος, αποφασίστηκε ότι οι rookies στη μεγάλη κατηγορία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο 3ήμερο τεστ της Μαλαισίας πριν την έναρξη του επίσημου τεστ.

 

Οι 3 ημέρες πριν το επίσημο τεστ ήταν η ευκαιρία για τους δοκιμαστές των ομάδων να μπουν στην πίστα, αλλά από του χρόνου μαζί τους θα είναι και οι rookies.

 

Κι αυτό επειδή με το νέο Ημερολόγιο, που θα έχει περισσότερους Αγώνες, τα τεστ μειώνονται και αυτό θα ήταν πρόβλημα για τους νεοφερμένους στην κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

MotoGP 2019: Τελευταία στάση το GP της Valencia!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Η νέα Husqvarna του 2020!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα