• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Portimao: Αγώνας 2
1η νίκη για Bautista μετά τον Ιούνιο!
Νέα 08/09/2019 - 18:41

Από το Γύρο του Misano, τον Ιούνιο, περίμενε ο Alvaro Bautista για να γευτεί τη χαρά της νίκης και αυτή ήρθε τώρα, στην Πορτογαλία.

 

Μετά τις ήττες του από τον Jonathan Rea στον πρώτο Αγώνα στο Portimao και στον Superpole Race, ο Bautista πάλεψε σκληρά και πήρε τη νίκη επί του Ιρλανδού.

 

Η εκκίνησή του, πάντως, από την πρώτη σειρά, ήταν άσχημη και αμέσως έπεσε από τη 2η στην έκτη θέση. Γρήγορα όμως ανέλαμψε.

 

Από την άλλη ο Rea δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά ξεκινώντας από την pole κι αυτό βοήθησε τον Bautista.

 

Ο Ιρλανδός δεν είχε το δυνατό ρυθμό των προηγούμενων Αγώνων κι έτσι οι αναβάτες στο μπροστινό γκρουπ ήταν αρκετοί.

 

Εκεί ήταν ο Toprak Razgatlioglu, o Leon Haslam και ο Alex Lowes, με τον Bautista πάντως να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ταχύτητα της Ducati του.

 

Έτσι, κάθε φορά άφηνε μερικά μέτρα πίσω τους αντιπάλους του, προτού όλοι φτάσουν στην πρώτη στροφή της πίστας.

 

Μάλιστα ο Bautista κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με μια ωραία διπλή προσπέραση στους Rea-Razgatliglu στην ευθεία, με τον Τούρκο όμως να φρενάρει πολύ βαθιά στην 1 και να επιστρέφει στην κορυφή.

 

Όμως δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στον Alvaro στον επόμενο γύρο, με τον Ισπανό από εκεί και πέρα να διαχειρίζεται τη διαφορά του με έξυπνο τρόπο.

 

Στην ευθεία κέρδιζε μέτρα, αλλά στα πιο αργά κομμάτια οι αντίπαλοί του πλησίαζαν, ποτέ όμως δεν τους άφηνε περιθώριο για επιθέσεις.

 

Μόνο στο τέλος η φθορά των ελαστικών δυσκόλεψε τον Bautista και ο Rea τον πλησίασε πάρα πολύ, όμως στην έξοδο της τελευταίας στροφής δεν είχε το κάτι παραπάνω για να πάρει τη νίκη.

 

Έτσι ο Bautista πήρε την 15η φετινή του νίκη (!) με ένα δέκατο διαφοράς από τον Rea, ο οποίος πάντως φεύγει από τον Πορτογαλία με 91β διαφοράς από τον Ισπανός.

 

Και μόνο 9 Αγώνες απομένουν για το τέλος.

 

Ο Razgatlioglu συνέχισε το σερί των βάθρων του και ανέβασε εκεί την Kawasaki του στο δεύτερο Αγώνα.

 

Φοβερή ήταν και η μάχη ανάμεσα στην Yamaha του Lowes και την Kawasaki του Haslam.

 

Για αρκετούς γύρους ο τελευταίος ξεπερνούσε τον αντίπαλό του στην πρώτη στροφή, μόνο και μόνο για ν’ ανοίγει κάθε φορά τη γραμμή του και να επιτρέπει στην Yamaha να περνά και πάλι μπροστά του.

 

Στο τέλος ο Lowes επικράτησε για 66χιλ του δευτερολέπτου, ενώ πιο πίσω ο Loris Baz εντυπωσίασε κερδίζοντας με την ιδιωτική του Yamaha την εργοστασιακή του Michael Van der Mark.

 

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Melandri, Sykes και Cortese, ενώ ο Chaz Davies αντιμετωπίζοντας προβλήματα με την Ducati του, δεν πήρε καν βαθμούς τερματίζοντας 16ος.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Θα μπορούσαμε με 25hp παραπάνω!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Portimao: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα