• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
KymiRing Test: Ο Smith πρώτος
Χρόνο στο στεγνό είχαν χτες οι οδηγοί
Νέα 21/08/2019 - 11:00

Ολοκληρώθηκε χτες το διήμερο τεστ στην πίστα της Φινλανδίας, το KymiRing, όπου έδωσαν το παρών οι 6 οδηγοί εξέλιξης των εργοστασίων του MotoGP.

 

Οι αναβάτες είχαν ένα διάστημα στο στεγνό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Bradley Smith της Aprilia για να γράψει τον ταχύτερο γύρο (1:47,540), προτού η βροχή επιστρέψει.

 

«Είμαστε χαρούμενοι από το τεστ», σχολίασε ο Smith. «Δοκιμάσαμε την πίστα στο στεγνό και στο βρεγμένο και μαζέψαμε χρήσιμες πληροφορίες για την Michelin».

 

«Για το MotoGP η πίστα είναι αρκετά σφιχτή και στενή… οι πρώτες στροφές και το 3ο κομμάτι είναι οκ, αλλά το 2ο και το 4ο είναι αρκετά σφιχτά».

 

«Μ’ αρέσει, όμως, γιατί είναι διαφορετική πίστα κι έχουμε ανάγκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από διαφορετικές πίστες».

 

O Stefan Bradl
O Stefan Bradl

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Stefan Bradl της Honda, που ήταν 0,324’’ πίσω από τον Smith και την πρώτη ημέρα δοκίμασε ένα «salad box» στη μοτοσυκλέτα του, όπως αυτό της Ducati.

 

«Συναντήσαμε δυσκολίες με τον καιρό, αλλά πήραμε κάποια δεδομένα», σχολίασε ο Γερμανός και συνέχισε:

 

«Η πίστα είναι αρκετά αργή σε κάποια σημεία κι έχει πολλές αλλαγές κατεύθυνσης. Δεν πιέζαμε πάντως στο 100%, λόγω των συνθηκών, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις είναι καλές».

 

Ο Stefan Bradl είχε πτώση την πρώτη ημέρα (ο μόνος), ενώ τη δεύτερη ένα λάθος οδήγησε σε πτώση τον Michele Pirro της Ducati.

 

Ο τελευταίος είχε και αυτός ένα καινούργιο «salad box», μεγαλύτερο από το παλιό, ενώ δοκίμασε κι ένα νέο φέρινγκ με αεροδυναμικά βοηθήματα.

O Sylvain Guintoli
O Sylvain Guintoli

 

Στους χρόνους, ο Pirro ήταν τρίτος και ένα δέκατο πίσω του βρέθηκε ο Sylvain Guintoli της Suzuki.

 

Ο Mika Kallio της KTM, που μένει μόλις 2 ώρες από την πίστα, έκανε τους πιο πολλούς γύρους απ’ όλους και ολοκλήρωσε στην 5η θέση.

 

Τελευταίος ήταν ο Jonas Folger με την Yamaha του, ο οποίος ήταν ένα δέκατο πιο αργός από τον Kallio, με τους 6 οδηγούς να έχουν μεταξύ τους διαφορά στο 1,5’’.

O Michele Pirro
O Michele Pirro
O Mika Kallio
O Mika Kallio
O Jonas Folger
O Jonas Folger

Επόμενο άρθρο »

Χάνει και το Silverstone ο Mir

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Επιστροφή στο Silverstone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα