• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δύσκολα θα συνεχίσω…
Αν δεν λύσουμε τα προβλήματα
Νέα 08/07/2019 - 10:56

Σε μέτρια επίπεδα κινήθηκε και στο Sachsenring ο Valentino Rossi, την ώρα που ο ομόσταυλός του πανηγύριζε για μια ακόμη φορά από το βάθρο των νικητών.

 

Οι (πολλοί) μήνες που έχουν περάσει από την τελευταία του νίκη, στο Assen το 2017, φέρνουν εύκολα το ερώτημα στα χείλη των δημοσιογράφων:

 

Έχει το κίνητρο για να συνεχίσει την καριέρα του και πέρα από το 2020, όταν λήγει το συμβόλαιό του; Το μόνο βέβαιο είναι ότι θέλει να συνεχίσει, αλλά…

 

«Είναι λογικό να με ρωτάτε αυτό μετά από μια τέτοια εμφάνιση σήμερα. Υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο εγώ τα νοιώθω και θα ξέρω πότε δεν θα θέλω ν’ αγωνίζομαι πια».

 

«Μεγάλο ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα. Αν δεν καταφέρουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας, τότε το να συνεχίσουμε μάλλον θα είναι δύσκολο».

 

«Πριν από 10 χρόνια, όμως, πήρα μια απόφαση: να σταματήσω ως νικητής, ή να συνεχίσω επειδή το πάθος μου είναι μεγάλο. Δεν μετάνοιωσα για την απόφασή μου».

 

Όμως έχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από την τελευταία του νίκη…

 

«Δεν μ’ αρέσει αυτό, αλλά δεν είναι και η πρώτη φορά που συμβαίνει και μετά ήμουν και πάλι ανταγωνιστικός».

 

«Αν σκέφτομαι το ότι ίσως δεν θα ξανακερδίσω ποτέ πάλι; Έχω πάρει 80 νίκες στη MotoGP κατηγορία. Θα έλεγα ότι δεν είναι και άσχημα».

 

Το πρόβλημα στο Sachsering δεν ήταν ούτε το μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία του νίκη, ούτε η ηλικία του.

 

«Το πρόβλημα είναι ότι ήμουν 20’’ πιο αργός σε σχέση με τον περσινό Αγώνα. Δεν μιλάμε για 5 χρόνια πριν, αλλά για ένα».


«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν έχω χάσει τη θέλησή μου για ν’ αγωνίζομαι και η αυτοσυγκέντρωσή μου και το κίνητρό μου δεν έχουν αλλάξει».

 

Πάντως, η πραγματικότητα είναι ότι ποτέ άλλοτε ο Valentino Rossi δεν είχε μόλις 80 βαθμούς μετά από 9 Αγώνες στη μεγάλη κατηγορία.

 

«Ούτε με την Ducati; Είστε σίγουροι;» απάντησε ο Vale και συνέχισε:

 

«Μέχρι το Le Mans τα πηγαίναμε καλά και μετά ήρθαν τα τρία μηδενικά. Τώρα, στους τελευταίους 4 Αγώνες έχω πάρει 8 βαθμούς».

 

«Πέρυσι, που ήμουν 39χρ, ήμουν στο βάθρο στους 4 από τους 5 Αγώνες, οπότε δεν είναι η ηλικία. Κάτι άλλο φταίει… δεν τα βρίσκω με την Μ1 έτσι όπως είναι τώρα».

 

«Δεν ξέρω ακριβώς τι δεν δουλεύει, αλλά δεν μπορώ να βγω από τις στροφές όπως θέλω. Φέτος η Μ1 θέλει εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις σε σχέση με το 2018».

 

«Αυτό δυσκολεύει εμένα και τον Morbidelli, ενώ οι Vinales και Quartararo τα έχουν πάει καλύτερα. Δεν μπορώ να οδηγήσω την Yamaha όπως το έκανα πέρυσι».

 

«Τώρα θα χρησιμοποιήσουμε το διάλειμμα για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και για να μελετήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε τι φταίει».

 

Πρόσφατα, ο Carlo Pernat παρότρυνε τον Vale να αλλάξει την ομάδα του, όπως έκανε πριν από 6 χρόνια όταν έφερε τον Silvano Galbusera ως αρχιμηχανικό του, στη θέση του θρυλικού Burgess.

 

«Θέλω να δουλέψω με αυτή την ομάδα. Τα πηγαίνουμε καλά. Με τον Silvano πάλεψα για έναν Τίτλο μέχρι τον τελευταίο Αγώνα και ήμουν 2ος άλλες δυο χρονιές».

 

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Επόμενο άρθρο »

Crutchlow: Βάθρο αν και τραυματισμένος;

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Στρατηγική για το μέλλον

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα