• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Στρατηγική για το μέλλον
Αυτό είναι που χρειάζεται η Ducati!
Νέα 08/07/2019 - 10:16

Τρεις συνεχόμενοι Αγώνες χωρίς βάθρο και 58 βαθμούς πίσω από τον Marquez

 

Αυτή είναι η εικόνα – η κρίσιμη εικόνα, όπως λέει και ο Dovi – της Ducati το τελευταίο διάστημα.

 

Μάλιστα ο Andrea Dovizioso, μετά το τέλος του χτεσινού Αγώνα, έδινε την εντύπωση οδηγού που τα έχει παρατήσει σε ό,τι αφορά στον Τίτλο φέτος.

 

«Ήταν ένα δύσκολο Σ/Κ και ο Αγώνας έδειξε την πραγματικότητα. Εγώ κι ο Danilo παλέψαμε για την 4η θέση, αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί δυο γρήγοροι έπεσαν».

 

«Πήραμε το καλύτερο δυνατόν, αλλά δεν είμαστε γρήγοροι. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Η διαφορά με τον ανταγωνισμό είναι μεγαλύτερη απ’ ότι πριν».

 

«Ο Marc είναι σε άλλο επίπεδο… ο Marc και η Honda. Πέρα από αυτόν όμως, υπάρχουν και άλλοι πιο γρήγοροι από εμάς και η κατάσταση δεν είναι καλή».

 

«Υπάρχει το όριο, αλλά η Ducati δουλεύει πραγματικά πολύ σκληρά. Το όριό μας όμως είναι στις στροφές κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε. Στους άλλους τομείς είμαστε πολύ καλοί».

 

«Εκεί όμως είμαστε πάρα πολύ κακοί. Τα λάστιχά μας τελείωσαν και αυτό έγινε γιατί τα χρησιμοποιήσαμε όλα για να είμαστε γρήγοροι».

 

«Είμαστε πάρα πολύ αργοί μέσα στις στροφές και ο μόνος τρόπος για να πάμε πιο γρήγορα είναι να επιταχύνουμε».

 

«Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια στρατηγική για το μέλλον, όχι για το τώρα. Τα τελευταία χρόνια λέω συνέχεια για τις στροφές και το πρόβλημά μας».

 

«Νομίζω ότι πλέον φτάσαμε σε μια κρίσιμη στιγμή και πρέπει να βρούμε λύσεις γιατί ο ανταγωνισμός γίνεται όλο και καλύτερος».

 

Με τον Vinales να είναι γρήγορος (ακόμα και όταν δεν έχει πρόσφυση!) και τον Rins να είναι πάντα δυνατός στους Αγώνες (αν και δεν αποφεύγει τα λάθη), μήπως ο Dovi φοβάται για τη 2η θέση στη βαθμολογία;

 

«Σίγουρα… σίγουρα… θα τους είναι εύκολο γιατί δεν έχουμε ταχύτητα εκεί και απομένουν και πολλοί Αγώνες».

 

«Πάντως, ο στόχος μας είναι ο Τίτλος και δεν παίζει μεγάλο ρόλο αν είσαι 2ος ή 4ος. Θέλουμε τον Τίτλο και για να τον πάρουμε πρέπει να βελτιωθούμε».

 

Άραγε η GP19 είναι ακόμα χειρότερη από τις προηγούμενες εκδόσεις της μοτοσυκλέτας μέσα στις στροφές; Όχι, σύμφωνα με τον Dovi:

 

«Όχι… είναι απλό: ο ανταγωνισμός έχει δυναμώσει. Αυτό είναι. Όταν ο Αγώνας είναι γρήγορος, πρέπει να είσαι από την αρχή μέχρι το τέλος στο όριο».

 

«Και για να είσαι γρήγορος πρέπει να χρησιμοποιείς ελαστικό. Δεν ήταν έτσι πέρυσι… δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Δύσκολα θα συνεχίσω…

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Το καλύτερο δυνατόν!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα