• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Imola: Αγώνας 1
Ο Rea έσπασε το αήττητο του Bautista!
Νέα 11/05/2019 - 17:28

Ο Jonathan Rea έγινε αυτός που κατάφερε να σπάσει το αήττητο σερί του Alvaro Bautista στο Πρωτάθλημα των SBK-Motul, κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση στον 1ο Αγώνα στην Imola.

 

Ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να περάσει στην 1η θέση στον πρώτο γύρο του Αγώνα και στη συνέχεια δεν απειλήθηκε από κανέναν, «ρίχνοντας» 8’’ στον δεύτερο!

 

Ο Rea έλεγε πριν από την έναρξη του Γύρου στην Ιταλία ότι στην πίστα αυτή θα μπορούσε να αλλάξει η ροή του Πρωταθλήματος και σήμερα το επιβεβαίωσε.

 

Στα πρώτα λεπτά ακολούθησε τον Chaz Davies και την Ducati, αλλά γρήγορα έβαλε την Kawasaki του στην 1η θέση κι άρχιζε να μεγαλώνει τη διαφορά του από τους διώκτες του.

 

Εν τω μεταξύ, ο Αγώνας για τον Davies τελείωσε πολύ γρήγορα, καθώς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει λόγω μηχανικού προβλήματος, με τον Βρετανό να είναι έξω φρενών από την ατυχία του.

 

Έτσι έμεινε ο Alvaro Bautista πίσω από τον Rea, με τον Ισπανό – ωστόσο – να μην μπορεί να πλησιάσει τον Ιρλανδό της Kawasaki.

 

Μάλιστα ο Rea κατάφερε να κάνει διαφορά ακόμα και 9’’ από τον αντίπαλό του, προτού τελικά περάσει τη γραμμή τερματισμού 8’’ μπροστά από τον Bautista.

 

Έτσι ο Rea, που έφτασε τις 72 νίκες στην καριέρα του στα SBK-Motul, πήρε την πρώτη του νίκη για το 2019 και έσπασε το σερί των 11 συνεχόμενων νικών του Bautista.

 

Όπως και να ‘χει όμως, η 2η θέση του Bautista – σε μια πίστα που δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του – συνιστά ένα πάρα πολύ καλά αποτέλεσμα.

 

Περίπου 20 δευτερόλεπτα πιο πίσω έγινε μια ωραία μάχη για το τελευταίο σκαλί του βάθρου, με απρόσμενο νικητή!

 

Ο λόγος για τον Toprak Razgatlioglu (Puccetti Kawasaki) που εντυπωσίασε, καθώς από 11ος κατάφερε να πάρει αυτός την 3η θέση και το τρίτο του βάθρο στο Πρωτάθλημα.

 

Λίγο πιο πριν, ο Tom Sykes – που έδειχνε δυνατός ακόμα και για το βάθρο – αναγκαζόταν να εγκαταλείψει και αυτός λόγω τεχνικών προβλημάτων.

 

Ο Van der Mark (Yamaha) πίεσε πολύ στο τέλος για να πάρει την 3η θέση από τον Τούρκο, ο οποίος όμως πήρε πολύ ωραίες αμυντικές γραμμές.

 

Πιο πίσω, στην 5η θέση, βρέθηκε ο μάλλον απογοητευμένος Leon Haslam (Kawasaki), καθώς ήλπιζε σε κάτι περισσότερο, αλλά έκανε αρκετά λάθη.

 

Μοναχικό Αγώνα στην 6η θέση έκανε ο Marco Melandri (Yamaha) εκμεταλλευόμενος τη ραγδαία πτώση ρυθμού του Alex Lowes και της εργοστασιακής του Yamaha.

 

Ο Lowes, που είναι άρρωστος αυτές τις ημέρες, κατάφερε στην αρχή να ανέβει ως και την 4η θέση, αλλά στη συνέχεια άρχισε να χάνει πολύ σε ρυθμό και τερμάτισε 7ος.

 

Πολύ καλός ήταν και ο Michael Ruben Rinaldi με την Ducati του. Ο Ιταλός, εξαιτίας μια πτώσης του στην Superpole, ξεκίνησε από το τέλος του grid.

 

Ωστόσο ο ρυθμός του ήταν πολύ καλός και κατάφερε με το πέσιμο της καρώ σημαίας να πάρει την 8η θέση, μπροστά από τον Lorenzo Zanetti.

 

Ο τελευταίος έκανε έκτακτε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα και σήμερα, κατάφερε να πάρει θέση στη δεκάδα στον 1ο του Αγώνα εδώ και 7 χρόνια στην κατηγορία!

 

Την άσχημή του εκκίνηση πλήρωσε ο Markus Reiterberger και τερμάτισε τελικά 10ος, μπροστά από τον Jordi Torres και τον εντυπωσιακό Tommy Bridewell.

 

Ο Bridewell αντικατέστησε μόλις χτες τον τραυματία Eugene Laverty και σήμερα, στον 1ο του Αγώνα σε Παγκόσμιο επίπεδο, πήρε τους πρώτους του βαθμούς!

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Imola: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Imola: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα