• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Imola: Superpole
Τα πάνω-κάτω έφερε ο Davies!
Νέα 11/05/2019 - 14:02

Την pole position στην Imola πήρε ο Chaz Davies, με τον Βρετανό της Ducati να κερδίζει στη διαδικασία της Superpole το φαβορί, τον Jonathan Rea.

 

Ο Davies είναι σαφώς πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την εικόνα του στην αρχή του Πρωταθλήματος, όταν ο τραυματισμός στη μέση του και η προσαρμογή του στη νέα μοτοσυκλέτα, τον κρατούσαν πίσω.

 

Στην Ιταλία ο Βρετανός είναι πολύ δυνατός και είχε απάντηση στο γρήγορο τελευταίο γύρο του Rea.

 

Ο τελευταίος έκανε 1:45,307 αλλά τελικά δεν ήταν αρκετό για την pole, καθώς ο Davies έγραψε 1:45,180 και του πήρε την πρώτη θέση, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ρεκόρ πίστας!

 

Ένα αποτέλεσμα που θα κάνει θαύματα στη ψυχολογία του Davies, ο οποίος δεν είχε πάρει pole από πέρυσι και συγκεκριμένα από το Γύρο της Laguna Seca.

 

Στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, μαζί με τους Davies-Rea, θα είναι και ο Alvaro Bautista, ο οποίος πήρε την 3η θέση αλλά ήταν σχεδόν 1’’ πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Ο Ισπανός δεν έχει δείξει δυνατός στην Ιταλική πίστα – την οποία δεν γνωρίζει – στον ένα γύρο, αλλά δεν είναι άσχημος ο ρυθμός του.

 

Βελτιωμένος και ο Leon Haslam, έβαλε την Kawasaki του στην 4η θέση και θ’ ανοίξει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης σε λίγη ώρα.

 

Από την άλλη, έγινε γνωστό ότι ο Alex Lowes αγωνίζεται άρρωστος στην Imola και παρ’ όλα αυτά πήρε την 5η θέση πριν από λίγο στην Superpole.

 

Ο Lowes ήταν η καλύτερη Yamaha, στην 5η θέση, ενώ πίσω του είναι το δίδυμο της BMW, που για μια ακόμη φορά έδειξε ότι είναι πολύ δυνατή στον ένα γύρο.

 

Ο Tom Sykes κέρδισε για δυόμιση περίπου δέκατα τον Reiterberger, ενώ οι Van den Mark (Yamaha) και Jordi Torres (Pedercini Kawasaki) ακολουθούν.

 

Ο Jordi Torres ήταν η ευχάριστη έκπληξη στην Superpole, καθώς έβαλε τη μοτοσυκλέτα του στη δεκάδα, την οποία έκλεισε ο Sandro Cortese.

 

Η όλη διαδικασία διακόπηκε δυο φορές από κόκκινη σημαία: μια από μια σφοδρή πτώση του Michael Ruben Rinaldi (που προήλθε από μηχανικό πρόβλημα) και την άλλη από πτώσεις των Haslam και Cortese.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Imola: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Imola: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα