• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Marquez κυρίαρχος στην Jerez
Iσπανικό βάθρο στο Ισπανικό GP
Νέα 05/05/2019 - 18:26

Ο Marc Marquez πήρε τη νίκη στον 4ο Αγώνα του Πρωταθλήματος και πέρασε και πάλι στην 1η θέση της βαθμολογίας, παρά το ότι έγραψε 0 βαθμούς στο Ώστιν. 

Αρχικά τον πίεσε για μερικούς γύρους ο Franky Morbidelli με την Yamaha M1, ο οποίος όμως σταδιακά υποχώρησε στην 7η θέση, αλλά η μεγάλη έκπληξη των δοκιμών, ο Fabio Quartararo με την άλλη Μ1 της Petronas Yamaha πέρασε στη 2η θέση και έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους, όντας ο μόνος που μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Marquez. O Quartararo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει όταν κόλλησε στο κιβώτιό του η 3η ταχύτητα και δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο, όπως όλα έδειχναν. Τη στιγμή της εγκατάλειψης του Γάλλου, βρήκε την ευκαιρία και πέρασε 2ος ο Alex Rins με την εκπληκτική Suzuki GSX-RR, που τελικά έκανε διαφορά από τους υπόλοιπους και πήρε το 7ο βάθρο της καριέρας του και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας!

Για το 3ο σκαλί του βάθρου έγινε μια σπουδαία μάχη ανάμεσα στον Maverick Vinales (Yamaha M1) και στον Andrea Dovizioso (Ducati GP19) με τελικό νικητή τον Ισπανό, που άντεξε στους δύο τελευταίους γύρους στη φοβερή πίεση του Ιταλού και έδειξε ότι πια και η Μ1 είναι φανερά βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι στη φθορά των ελαστικών, κάνοντας τον ταχύτερό του γύρο στον 25ο και τελευταίο γύρο του Αγώνα! Πίσω από τον 4ο Dovi, o Danilo Petrucci (Ducati GP19) έδειξε καλά στοιχεία στην οδήγησή του και ότι και η Ducati είναι σε μια ακόμη πίστα σταθερή και γρήγορη. 4 κατασκευαστές στις 4 πρώτες θέσεις λοιπόν και το Πρωτάθλημα παίρνει φωτιά, καθώς και ο Valentino Rossi (Yamaha M1) κατάφερε να ανακάμψει, να τερματίσει 6ος από 13ος που ξεκίνησε και να μείνει 4ος στη βαθμολογία οδηγών, μόλις 9 βαθμούς πίσω από τον πρώτο.

Από τους υπόλοιπους οδηγούς να ξεχωρίσουμε την απόδοση του δοκιμαστή της Honda Stefan Bradl που τερμάτισε 10ος, τον Aleix Espargaro της Aprilia που πήρε την 11η θέση, τον αδελφό του Pol με την ΚΤΜ στην 13η θέση, αλλά και την κακή απόδοση του Jorge Lorenzo με την εργοστασιακή Honda, σε μια πίστα που και ο ίδιος περίμενε πολλά περισσότερα!

 

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά στο συνοδευτικό αρχείο:

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δικός μου ο Αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2 Jerez: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα