• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Michelin: 4 επιλογές γομών στην Jerez
Λόγω της νέας ασφάλτου της πίστας
Νέα 30/04/2019 - 10:03

Η Jerez είναι μια πίστα που οι οδηγοί τη γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ωστόσο φέτος τα πράγματα θα είναι λίγο διαφορετικά.

 

Ο λόγος είναι ότι η πίστα έχει νέα άσφαλτο, την οποία θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά αυτό το Σ/Κ, στον 4ο Αγώνα της σεζόν.

 

Η Michelin δεν κατάφερε να κάνει δοκιμές εκεί και γι’ αυτό το λόγο οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας θα έχουν 4 επιλογές ελαστικών, αντί για τις συνηθισμένες 3.

 

Μπροστά θα έχουμε μαλακή, μεσαία και δυο σκληρές γόμες, με τα ελαστικά αυτά να είναι συμμετρικά.

 

Ακριβώς τις ίδιες επιλογές θα έχουν οι πιλότοι και για τον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας τους, αλλά τα ελαστικά αυτά θα είναι ασύμμετρα με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά τους.

 

Αν βρέξει, κάτι που για την ώρα τουλάχιστον δεν φαίνεται πιθανό, οι οδηγοί θα επιλέξουν ανάμεσα στα μαλακά και βρόχινα ελαστικά της Michelin.

 

Και αυτά θα είναι συμμετρικά μπροστά και ασύμμετρα πίσω.

 

«Η πίστα της Jerez μας φέρνει πίσω στο 2016, όταν κάναμε το ντεμπούτο μας στην κατηγορία και δεν είχαμε δεδομένα για πολλές πίστες».

 

«Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, καθώς η πίστα έχει νέα άσφαλτο από τότε που κάναμε δοκιμές εκεί για τελευταία φορά, τον περασμένο Νοέμβριο».

 

«Γι’ αυτό το λόγο φέραμε 4 ελαστικά. Είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε τις κατάλληλες γόμες και πλέον ανυπομονούμε για τον 1ο Ευρωπαϊκό Αγώνα», δήλωσε ο Piero Taramasso.

Επόμενο άρθρο »

Φρενάροντας στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Η Jerez στο προσκήνιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα