• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η Jerez στο προσκήνιο
Στόχος των 3, να σταματήσουν τον 4ο
Νέα 30/04/2019 - 09:38

Ο πρώτος Ευρωπαϊκός Γύρος για το 2019 θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ στην πίστα της Jerez, εκεί όπου – όπως συνηθίζουμε να λέμε – ξεκινά το πραγματικό Πρωτάθλημα!

 

Στην Ισπανική πίστα θα φανεί ακόμα πιο ολοκληρωμένα η δυναμική των κυρίαρχων εργοστασίων του MotoGP, με τους τρεις να θέλουν να σταματήσουν τον 4ο.

 

Όπως έλεγε ο Dovi μετά τη σπουδαία νίκη του Alex Rins στο Τέξας, είναι τέσσερεις οι διεκδικητές του Τίτλου για το 2019. Οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας.

 

Το μεγάλο φαβορί, πάντως, παραμένει ο Marc Marquez, ο οποίος κρατά αυτό τον τίτλο παρά το ότι έκανε λάθος στις Η.Π.Α.

 

Αν και τέταρτος, μετά τους βαθμούς που έχασε στο Austin, ο Marc απέχει μόλις 9 βαθμούς από τον πρωτοπόρο, τον Andrea Dovizioso.

 

Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να πάρει το καλύτερο δυνατό σε μια δύσκολη για την Ducati – και τον ίδιο – πίστα.

 

Πέρυσι είχε την πτώση, που όμως δεν προήλθε από δικό του λάθος και μέχρι εκείνο το σημείο είχε δείξει δυνατός πάνω στην GP18.

 

Η GP19 – κατά ομολογία του ίδιου – είναι καλύτερη από την περσινή μοτοσυκλέτα και η Jerez θ’ αποτελέσει και φέτος βαρόμετρο για την Ducati, στην προσπάθειά της να πάρει τον Τίτλο.

 

Πέρυσι η νίκη πήγε στα χέρια του Marquez, ο οποίος μετά τον Αγώνα δήλωνε ότι κέρδισε χωρίς να είναι ιδιαίτερα γρήγορος!

 

Φέτος η RC213V είναι ακόμα καλύτερη από την πρωτότυπη του ’19 και ο Ισπανός θέλει όσο τίποτα να ανακάμψει μετά την πτώση στο Τέξας.

 

Ωστόσο το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η μοτοσυκλέτα και τα τεχνικά της προβλήματα: ένα με την αλυσίδα κι ένα δεύτερο, μυστηριώδες, που οδήγησε σε εγκατάλειψη τον Lorenzo στις Η.Π.Α.

 

Ένας άλλος που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος των αντιπάλων του, είναι ο Valentino Rossi και η Yamaha.

 

Τα πράγματα δεν πάνε άσχημα για τον Ιταλό, ο οποίος ήταν στο βάθρο στους δυο τελευταίους Αγώνες, όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

 

Το ξέρει καλά και ο ίδιος, καθώς για να διεκδικήσεις Τίτλο χρειάζεται να κερδίσεις κι έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από την τελευταία του επικράτηση σε GP.

 

Πάντως ο Vale είναι η καλύτερη Yamaha στο Πρωτάθλημα και πηγαίνει στην Jerez, σε μια πίστα που είναι ευνοϊκή για την Μ1.

 

Ο τέταρτος της παρέας της μάχης για τον Τίτλο – και ο νεότερος – είναι ο Alex Rins.

 

Ο Ισπανός, μετά τη μαγική του νίκη στο Τέξας, έχει τη ψυχολογία με το μέρος του, αλλά και μια μοτοσυκλέτα που δεν «χαρίζεται».

 

Η GSX-RR έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τα δυο τελευταία χρόνια και στα χέρια του Ισπανού αποτελεί ένα μεγάλο «όπλο» αλλά και απειλή ταυτόχρονα για τους αντιπάλους του.

 

Θα καταφέρει να επιστρέψει – τρεις εβδομάδες μετά την επιτυχία του – και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Δεν είναι καθόλου εύκολο, ωστόσο ο Rins έχει δείξει ότι έχει το ρυθμό και την ικανότητα να ξεχωρίζει την ημέρα των Αγώνων.

 

Αν και οι 4 αυτοί είναι τα φαβορί για τον Τίτλο, ειδικά για την Jerez δεν θα μπορούσαμε ν’ αφήσουμε εκτός των Jorge Lorenzo.

 

Ο Ισπανός ξεκίνησε άσχημα την πορεία του στην Repsol Honda, μια πορεία γεμάτη ατυχίες, τραυματισμούς και τεχνικά προβλήματα.

 

Ωστόσο η Jerez είναι μια πίστα που ταιριάζει στον Jorge, κι ας μην ξεχνάμε ότι ήταν εκεί που κατάφερε – ύστερα από ένα δύσκολο ντεμπούτο και με την Ducati – να πάρει το 1ο του βάθρο με τους κόκκινους.

 

Με τον καιρό να είναι – κατά πάσα πιθανότητα – καλός, ο Lorenzo θα έχει την ευκαιρία να δείξει την ταχύτητά του.

Επόμενο άρθρο »

Michelin: 4 επιλογές γομών στην Jerez

« Προηγούμενο άρθρο

Στη Γαλλία για δοκιμές η ΚΤΜ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα