• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο STONER αναλύει την πτώση του στη Valencia
«Δεν έκανα λάθος», επιμένει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007
Νέα 14/11/2009 - 14:01
  • Από τι έπεσε ο Stoner;
  • Φωτογραφίες από την πτώση του Stoner

    O Casey Stoner αναλύει για πρώτη φορά το τι ακριβώς συνέβη στο γύρο προθέρμανσης όπου είχε την πτώση από highsiding που δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στη Valencia.

    «Δεν έκανα λάθος. Όταν έπεσα στο έδαφος; σκέφτηκα ότι ήταν ένα ανόητο λάθος, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και διαπίστωσα ότι δεν είχα κάνει κάποιο λάθος. Έκανα το ίδιο πράγμα που κάνω πάντα. Γνώριζα ότι είχα τις σκληρές γόμες και γι' αυτό άφησα όλους να με περάσουν ώστε να μπορέσω να κινηθώ με υπηρεσιακή ταχύτητα σε αυτόν τον γύρο», δήλωσε ο 24χρονος αναβάτης της Ducati ο οποίος ήταν σε εκπληκτική κατάσταση στη Valencia σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους σε όλα τα sessions και παίρνοντας την pole position. Ωστόσο δεν τον είδαμε ποτέ στον αγώνα λόγω αυτής της πτώσης που είχε.

    «Μόλις άγγιξα το γκάζι η μοτοσυκλέτα με πέταξε κάτω. Δεν έκανα κάτι λάθος και δε νομίζω ότι πρόκειται ια ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ήταν απίστευτο. Θα το καταλάβαινα αν αυτό συνέβαινε κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου του αγώνα, θα ήταν ένα ανόητο λάθος. Τώρα όμως... Από τη στιγμή που συνέβη 'σπάω' το κεφάλι μου προσπαθώντας να καταλάβω τι έγινε. Κοιτάξαμε την τηλεμετρία και απ' ότι φαίνεται εκεί δεν έχω κάνει κάτι λάθος. Το μόνο που έκανα ήταν να αγγίξω το γκάζι και μετά όλα έγιναν τόσο γρήγορα. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Δεν έχω κάποια εξήγηση και καλό θα ήταν να μάθω κάποια στιγμή τι συνέβη. Είμαι ίσως ένας από τους πιο προσεκτικούς αναβάτες στο warm-up προσπαθώντας να φέρω τα λάστιχα στη σωστή θερμοκρασία λειτουργίας τους για την εκκίνηση».

    Μπορεί να μην είδαμε ποτέ πως ακριβώς έπεσε ο Stoner παρά μόνο ένα onboard πλάνο από την κάμερα που βρισκόταν πάνω στην Ducati του την ώρα που αυτή έφερνε τούμπα, ωστόσο στο διαδίκτυο υπάρχει video από ερασιτεχνική κάμερα που καταγράφει την πτώση του Αυστραλού.

    Μπορείτε να δείτε το video εδώ.

     

    Επόμενο άρθρο »

    ΗAYDEN και BIAGGI πλέκουν το εγκώμιο του SPIES

    « Προηγούμενο άρθρο

    H επιστροφή του MELANDRI στο Τeam Gresini

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα