• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εγκαταλείπει ο Manuel Poggiali!
Πρόωρο τέλος στην καριέρα του βάζει ο Manuel Poggiali ο οποίος στον αγώνα του Misano θα ανακοινώσει και επίσημα ότι αποχωρεί από τη δράση.
Νέα 22/08/2008 - 00:00
Πρόωρο τέλος στην καριέρα του βάζει ο Manuel Poggiali ο οποίος στον αγώνα του Misano θα ανακοινώσει και επίσημα ότι αποχωρεί από τη δράση.

Σε ηλικία μόλις 25 χρόνων ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο αποφάσισε να σταματήσει τους αγώνες λόγω προβλημάτων φυσικής κατάστασης μετά από πολλαπλούς τραυματισμούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια.

«Είναι δική του απόφαση και πρέπει να τη σεβαστούμε. Είναι μόλις 25 χρόνων, τον βλέπω σαν γιο μου αλλά πλέον δεν μπορεί να αντέξει τα προβλήματα με τη φυσική κατάσταση που τον ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια», σχολίασε ο team-manager της ομάδας του, Campetella Racing, Eros Braconi.

Ο Poggiali δεν πήρε μέρος στον αγώνα του Βrno λόγω προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων που παρουσίασε η μοτοσικλέτα του.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 και την επόμενη χρονιά, σε ηλικία 14 χρόνων, στέφθηκε Πρωταθλητής Ιταλίας. Μπήκε στα GP το 1999 με την Aprilia και το 2001 κατέκτησε το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το 2002 τερμάτισε τη δεύτερη θέση χάνοντας τον τίτλο από τον Arnaud Vincent. Την επόμενη χρονιά ανεβαίνει κατηγορία και στο ντεμπούτο του στα 250cc καταφέρνει αμέσως να στεφθεί Πρωταθλητής.

Έκτοτε η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα. Από το 2004 και έπειτα δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ενώ έμενε εκτός δεκάδας στην τελική κατάταξη. Καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, η έκτη θέση που πήρε στο Le Mans.

Όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκε στα GP πανηγύρισε δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 12 νίκες (7 στα 125cc και 5 στα 250cc), 11 pole positions (3 στα 250cc και 8 στα 125cc), ενώ έχει ανέβει συνολικά 35 φορές στο βάθρο (13 στα 250cc και 22 στα 125cc).

Επόμενο άρθρο »

Okada: «Dani δοκίμασε τον νέο κινητήρα»

« Προηγούμενο άρθρο

Έτοιμη για μποϊκοτάζ ήταν η Repsol Honda!

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA