• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έτοιμη για μποϊκοτάζ ήταν η Repsol Honda!
Λίγο έλειψε στον αγώνα του Brno να έχουμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που εκτυλίχθηκαν προ τριετίας -2005- στην πίστα της Indianapolis, στον αγώνα της F1.
Νέα 21/08/2008 - 00:00
Λίγο έλειψε στον αγώνα του Brno να έχουμε σκηνές παρόμοιες με αυτές που εκτυλίχθηκαν προ τριετίας -2005- στην πίστα της Indianapolis, στον αγώνα της F1.

Σε εκείνον τον αγώνα-παρωδία συμμετείχαν μόλις έξι μονοθέσια -αυτά που χρησιμοποιούσαν λάστιχα της Bridgestone- καθώς οι ομάδες της Michelin αποφάσισαν να αποσυρθούν για λόγους ασφαλείας.

Κάτι ανάλογο λίγο έλειψε να συμβεί και την Κυριακή 17/8 στην πίστα του Brno.

Όπως αποκαλύπτει η αγγλική εφημερίδα MCN, η Repsol Honda, με τις ευλογίες του προέδρου του HRC, Masumi Hamane, έφτασε μια ανάσα από το να αποσύρει τη συμμετοχή του Dani Pedrosa από τον αγώνα λόγω της απόδοσης των ελαστικών της Michelin!

Ο Alberto Puig -μάνατζερ και μέντορας του Pedrosa- ήταν αυτός που παρακίνησε τον νεαρό Ισπανό να μην τρέξει στο GP λόγω της κακής απόδοσης των γαλλικών ελαστικών.

Μάλιστα η Honda προσπάθησε να πείσει και την Tech 3 να ακολουθήσει την ίδια τακτική ώστε οι δυο ομάδες να πιέσουν την κατάσταση. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της «δορυφορικής» ομάδας της Yamaha, Herve Poncharal.

«Μας είπαν ότι όλοι πρέπει να αρνηθούμε να λάβουμε μέρος στον αγώνα. Έχουμε συμβόλαιο με την Dorna όμως και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε. Έχουμε σπόνσορες και είμαστε εδώ για να τρέξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Poncharal.

Τελικά το μποϊκοτάζ δεν έγινε ποτέ, ωστόσο η κατάσταση έχει ξεφύγει και όλα δείχνουν πως από το 2009 θα έχουμε μονομάρκα και στα motoGP, όπως ήδη συμβαίνει σε F1 (Βridgestone), WRC (Pirelli) και WSBK (Pirelli).

«Για μένα η μονομάρκα είναι η καλύτερη επιλογή», δήλωσε ο Valentino Rossi ο οποίος κατάφερε φέτος μετά την ...επανάστασή του, να εξασφαλίσει τα λάστιχα της Bridgestone.

Για την ιστορία, ταχύτερος αναβάτης της Michelin στο Brno ήταν ο Andrea Dovizioso που τερμάτισε στην ένατη θέση. Ο Pedrosa τερμάτισε 15ος και χαρακτήρισε τον αγώνα ως τον δυσκολότερο της καριέρας του κατηγορώντας τον Γάλλο κατασκευαστή.

Επόμενο άρθρο »

Εγκατέλειψε λόγω... πέτρας

« Προηγούμενο άρθρο

Δοκιμές Brno: Απίστευτοι χρόνοι από Stoner

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA